Pippa's Eiland - Martine van der Horn

Informatie over het boek:
Auteur: Martine van der Horn
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Bindwijze:
Hardcover Aantal pagina's: 200
Leeftijdscategorie: 9 - 11
ISBN: 9789048319183

 

 

Waar gaat het over?

Pippa’s zomervakantie op het eiland is saai. Thuis maken haar ouders veel ruzie en ze werken heel hard. Dus is Pippa veel bij opa. Maar dan ontdekt ze dat hij in grote problemen zit omdat hij zijn rekeningen niet betaalt. Gelukkig ontmoet ze vlogger Adam uit de grote stad en bedenken ze een fantastisch reddingsplan. Krijgt Pippa toch nog die spannende vakantie die ze wilde? Of stuurt opa alles in de war?

 


Wat vond ik ervan?

Pippa's eiland was over het algemeen erg leuk! Er waren een paar dingen die ik iets minder vond, maar over het algemeen was het een erg leuk boek!


In Pippa's eiland volgen we met name Pippa, maar ook haar nieuwe beste vriend Adam en Opa Kat hebben een grote rol in het verhaal.


Pippa zelf vind ik een ontzettend leuk personage, ze is gepassioneerd, vriendelijk én slim.

Bij Adam daarentegen had ik zo af en toe mijn twijfels, ik kan niet in detail treden zonder het einde te verklappen, maar laat ik het erop houden dat ik één van zijn acties niet erg netjes vond en het door het tóch goedvinden van een ander personage, misschien een verkeerde boodschap kan afgeven.


Opa Kat is een fantastisch personage, het is écht een opa.
De manier waarop Pippa en Adam hun handen in één slaan om Opa Kats huis te redden is ontzettend leuk om over te lezen, en door de verschillende dingen die ze proberen blijf je geboeid.


Pippa's eiland is heerlijk geschreven, je waant je helemaal op Ameland (al ben ik daar nog nooit geweest, toch heb ik door de schrijfwijze van de auteur een goede sfeerimpressie gekregen)


Ook dit boek is weer prachtig opgemaakt. Met leuke illustraties en geweldige elementen (zoals een ticket met opzettelijke spelfouten door één van de personages)


Dit is een heerlijk zomers boek, die makkelijk wegleest!
Ook voor kinderen die ouder zijn dan 11 is dit een leuk boek!

Ons zusje van (net 10 dagen) 11 is er ook al in begonnen en vindt hem ook ontzettend leuk!

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb