Titel: Langs een verre kust

Auteur: Karen Kingsbury

Uitgever: Kok boekencentrum

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789029732666

Prijs: €21,99

 

Dit is waar Langs een Verre Kust over gaat:

Een roman vol spanning en romantiek, die zich afspeelt midden in de Caribische zee.

 

Langs een verre kust van Karen Kingsbury is een meeslepende roman over een crimineel netwerk, een undercoveragent en een gefingeerde liefde.

 

Als kind werd Eliza Lawrence meegesleurd in de onderstroom van de Caribische zee en gered door de tiener Jack Ryder, die met zijn familie vakantie vierde.

 

Tien jaar later woornt Eliza nog steeds op de Cariben. Na het verlies van haar moeder en broertje, is Eliza op haar vader aangewezen en gaat ze bij hem wonen. Daar ontdekt ze dat hij bezig is met allerlei duistere praktijken, waar ze zelf ook slachtoffer van lijkt te worden. Ze wordt beperkt in haar vrijheid en als haar vader van plan is om haar uit te huwelijken aan een beruchte drugsbaron heeft ze geen mogelijkheid om hem daarin te weerstaan.

 

Dan keert Jack naar het eiland terug als undercover FBI-agent met de opdracht om een criminele bende op te rollen. Als hij opnieuw oog in oog staat met Eliza, zijn hun beide levens direct in gevaar. Als oplossing bundelen ze hun krachten door een verliefd stel te spelen. Kunnen ze elkaar redden of gaan ze beiden ten onder?

 

Dit is wat ik van Langs een verre kust vond:

 

Langs een verre kust neemt je mee in de levens van Jack en Eliza, jaren geleden heeft Jack Eliza van de verdrinkingsdood gered. Maar wanneer hij jaren later Eliza tegen komt tijdens zijn werk als undercover FBI agent herkent hij haar in eerste instantie niet. 

 

De achterflap doet vermoeden dat de situatie waarbij Eliza door haar vader wordt uitgehuwelijkt het verhaal is waar dit boek over gaat... Echter gaat het nog veel verder dan dat. De ene spannende situatie volgt de andere spannende situatie met een goede balans tussen spanning en romantiek. Je voelt hoe Jack en Eliza naar elkaar toe groeien maar geen van beiden willen toegeven aan wat ze voelen voor elkaar. 

 

De personages zijn dus goed uitgewerkt en mede doordat ze ze zich gedurende het verhaal verder ontwikkelen voelen ze ee. Stukje echter aan.

 

De schrijfstijl van Karen Kingsbury is heel prettig en je zit vanaf de 1e bladzijde in het verhaal en je wordt er echt ingezogen. Ik kon het ook niet wegleggen voor ik het uit had.

 

Karen Kingsbury heeft voor mij persoonlijk een perfecte mix tussen spanning en romantiek weten te creëren, en ik ben zeer benieuwd naar meer boeken van de hand van Karen Kingsbury!

 

Beoordeling: 5/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb