Titel: De Patisserie

Auteur: Charlotte Jacobi

Uitgever: Xander Uitgevers

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789401616959

Prijs:€21,99

 

Dit is waar het boek over gaat: 

De patisserie van Charlotte Jacobi is hét perfecte recept voor iedere lezer die van liefde, rivaliteit en taart houdt. Voor de fans van Lucinda Riley, Anne Jacobs en Corina Bomann.

 

De historische roman De patisserie, het eerste deel in de gelijknamige serie van Charlotte Jacobi, is een romantische familiesaga die zich afspeelt aan het einde van de negentiende eeuw.

 

Als de negentienjarige Ida Tritschler met haar familie naar de Elzas verhuist, kan ze niet wachten om haar nieuwe stad te ontdekken. In Straatsburg openen de Tritschlers hun droompatisserie, op een steenworp afstand van wat hun grootste rivaal blijkt te worden: de patisserie van de familie Picard.

 

Ida is vastbesloten de nieuwe taartenkoningin van de stad te worden, maar natuurlijk zitten de Picards niet op concurrentie te wachten. Tot overmaat van ramp wordt Ida ook nog verliefd op zoon Lucien Picard, wat een enorm schandaal veroorzaakt. Het jonge stel ontdekt dat de problemen tussen hun families veel verder gaan dan een simpele rivaliteit tussen de bakkerijen. Lukt het Ida en Lucien om alle obstakels te overwinnen en hun families bij elkaar te brengen?

 

‘Een heerlijke mix die doet verlangen naar meer.’ – Weltbild

 

Dit is wat ik ervan vond: 

 

De Patisserie van Charlotte Jacobi is het eerste boek wat ik van deze auteur gelezen heb. 

 

Het verhaal speelt zich af in het Straatsburg van 1893, en neemt je mee in de levens van Ida Tritschler Lucien Picard. 

 

Ida Tritschler verhuist met haar ouders en broer naar Straatsburg om daar een nieuwe patisserie te openen. Ze leert daar Lucien Picard kennen, de ouders van Lucien hebben ook een Patisserie, en zijn hun directe concurrenten en hun vaders zijn aartsrivalen, deze rivaliteit gaat al dik 20 jaar terug. Al is de haat van de vader van Lucien naar de vader van Ida groter dan andersom.  

 

Een verloving tussen de 2 wordt dan ook niet geaccepteerd door de familie van Lucien. 

Ze moeten allerlei obstakels overwinnen, en heel wat geheimen ontrafelen om hun ontluikende liefde een kans te geven. 

 

Het boek is ontzettend mooi geschreven en je waant je zelf zo in het Straatsburg van 1893. 

 

Je voelt mee met Ida en Lucien, en wat ontzettend goed geschreven is dat steeds wanneer je denkt dat je weet hoe de vork in de steel zit, er weer een onverwachte wending is die alles weer op de kop gooit. 

 

Het enige wat ik jammer vond was dat in het 2e deel van het boek, de laatste 40/50 bladzijden alle "losse" eindjes vrij chaotisch en in een vrij hoog tempo aan elkaar werden geknupt en het voor mijn gevoel werd het hierdoor een beetje afgeraffeld. Verder begreep ik dat dit het eerste deel van een serie is, en ik ben wel zeer zeker benieuwd naar het volgende deel! Want eerlijk is eerlijk, dit boek smaakt wel naar meer!

 

Beoordeling: 3.5/5