Titel: De Geheime Tuin

Auteur: Frances Hodgson Burnett

Uitgever: Uitgeverij Lemniscaat

Bindwijze: Hardcover

ISBN:9789047710851

Prijs: €24.99

 

 

Dit is waar de Geheime Tuin over gaat: 

 

Nu al klassiek, in een nieuwe hervertelling met de prachtigste illustraties. We zijn er allemaal mee opgegroeid: het verhaal van het ongewenste weesmeisje Mary en haar weggestopte neef Colin, die opbloeien in de verboden tuin die ze weer tot leven wekken. Margaretha van Andel blies het stof van de 111 jaar oude woorden van Hodgson Burnett en laat ze opbloeien als de geheime tuin zelf. Daphne Louter kleurt het geheel in met illustraties die doen denken aan destijds met de frisheid van nu. Droom mee... volg het roodborstje... naar de geheime tuin!

 

 

Dit is wat ik van De Geheime Tuin vond:

 

Ik denk dat bijna iedereen de Geheime Tuin wel kent, het is echt een klassieker. Onlangs heeft Uitgeverij Lemniscaat deze klassieker in een nieuw jasje weer uitgegeven, en wauw, wat is deze editie mooi!

 

Allereerst is de Geheime Tuin een ontzettend fijn en leuk verhaal om te lezen. De auteur heeft een fijne, beeldende schrijfstijl die vlot leest. Wat ik ook heel goed vond aan de schrijfstijl, is hoe mooi alles werd beschreven, vooral (natuurlijk) de Geheime Tuin zelf.

 

 

De personages zijn heel goed uitgewerkt. Ze ontwikkelen zich gedurende het verhaal, en je leert ze steeds beter kennen, waardoor ze heel echt aanvoelen. 

 

Deze editie van de Geheime Tuin heeft illustraties getekend door Daphne Louter, en wauw, wat zijn deze mooi! Ze passen helemaal bij de sfeer van het verhaal, en geven echt net dat beetje extra waardoor je het verhaal nog beter voor je ziet.

 

Hoewel de Geheime Tuin eigenlijk een kinderboek (10+) is, weet ik zeker dat dit boek leuk is voor zowel jong als oud!

 

Al met al heb ik zeker genoten van de Geheime Tuin, en is dit een klassieker die niet mag ontbreken in de boekenkast.

 

Beoordeling: 4/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb