Recensie: Dochter van de diepzee

Titel: Dochter van de diepzee

Auteur: Rick Riordan

Uitgever: Van Goor / Best of YA

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000379194

Prijs: 19,99

 

Dit is waar het boek over gaat: 

Ana Dakkar is eerstejaarsstudent aan de Harding-Pencroft Akademie, waar leerlingen worden opgeleid tot de beste maritiem biologen, zeestrijders, navigatoren en onderwaterontdekkingsreizigers van de wereld. Het hoogtepunt van het schooljaar is de proef in de oceaan en

Ana kan alleen maar hopen dat ze deze succesvol doorstaat.

Maar tijdens de busrit naar zee voltrekt zich een tragedie die maakt dat Ana zich ineens over heel andere dingen zorgen moet maken. De Harding-Pencroft Akademie is al jaren verwikkeld in een koude oorlog met een rivaliserende school, het Land Instituut. Dit jaar laait de oorlog op en Ana moet alles op alles zetten om niet samen met haar klasgenoten kopje-onder te gaan…

 

 

 

 

 

 

Dit is wat ik ervan vond:

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik voor Dochter van de diepzee nog nooit eerder een boek van Rick Riordan heb gelezen. Ik heb natuurlijk wel eens Gehoord van zijn boeken, en ze stonden sowieso al hoog op mijn lijstje om eens te lezen. Daarom was ik dan ook razend benieuwd naar dit boek, en na het lezen van de achterflap nóg meer! ik kan verklappen, dit boek smaakt zeker naar meer!

Een van de dingen waar ik het meest van heb genoten tijdens het lezen zijn de personages. Rick Riordan zet de personages zo goed en levendig neer dat je echt het verhaal ingetrokken wordt, ze voelen heel echt aan. 

Rick Riordan heeft een hele beeldende schrijfstijl, die je vanaf bladzijde 1 meeneemd in het verhaal, waardoor het boek ook lekker weg leest. Ik kreeg een heel duidelijk beeld van personages, locaties en gebeurtenissen, het verhaal speelde zich echt af voor mijn ogen.

Ik heb in het hele boek niet één moment gehad waarin ik uit het verhaal raakte. Dit komt mede doordat op de stukken waar ik iets minder geboeid raakte, er een plotwending in het verhaal kwam, waardoor je gewoon door wil blijven lezen.

Aan het begin van het boek staat een overzicht van de afdelingen van de school (de Harding-Pencroft Akademie), en op welke eigenschappen/ onderdelen de afdelingen gericht zijn, dit vond ik een hele leuke toevoeging aan het boek! Alles past ook enorm goed bij het verhaal, De Cover, het binnenwerk en misschien nog wel het allermooist; Het logo van de school.

Al met al heb ik echt enorm genoten van dit boek, en Ik kan niet wachten op het volgende deel van deze serie! Ana was een fantastisch personage om te lezen en stiekem is het jammer dat het boek al uit is. 

Als je fan bent van alles wat met de zee te maken heeft, dan is dit boek zeker een must-read voor jou!

beoordeling: 4.5 / 5

Maak jouw eigen website met JouwWeb