Titel: Onder het oppervlak

Auteur: Lindsey van den Dijk

Uitgever: uitgeverij Ellessy

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789464493047

Prijs: €18,95Dit is waar Onder het oppervlak over gaat:

 

Steven Ellis komt aan op de boerderij van de familie Cressy om persoonlijke bezittingen van hun in Vietnam gesneuvelde zoon terug te brengen. Hij wil direct weer vertrekken, maar wordt uitgenodigd voor het eten. Het leidt ertoe dat hij langere tijd op de boerderij verblijft. Hij voelt zich aangetrokken tot Maggy, de jongste dochter, die hem het hoofd op hol probeert te brengen. Bij haar oudere zuster Beth komt Steven echter tot rust. Ze is begripvol maar draagt een geheim met zich mee. Voordat Steven wil vertrekken, neemt het verhaal een tragische wending.Dit is wat ik van onder het oppervlak vond:

 

Toen ik de cover van Onder het oppervlak zag, had ik niet het idee dat het een feelgoodroman was, eerder een drama of thriller. Toen ik de achterflap las was ik dan ook erg verbaasd, maar wel heel nieuwsgierig naar dit verhaal. dit is wat ik ervan vond:

 

Ik zat niet meteen in het verhaal, dit doordat het verhaal voor mijn gevoel een beetje traag op gang kwam. na een aantal hoofdstukken kwam hier verandering in en las het verhaal steeds vlotter weg. na deze hoofdstukken wordt het verhaal ook steeds spannender, waardoor je door wil blijven lezen.

 

De personages waren voor mijn gevoel in het begin wat oppervlakkig, ik kon nog niet echt met ze meeleven. Gelukkig ontwikkelen de personages zich wel gedurende het verhaal, en naarmate je vordert met lezen krijgen de personages ook steeds meer diepgang. vooral hoofdpersonage Steven vond ik interessant om over te lezen, en hoe hij zich bij beide zusjes van de boerderij waar hij verblijft op een andere manier toch goed voelt.

 

Onder het Oppervlak zou ik niet een typische feelgood roman noemen, maar eerder een mix tussen thriller en feelgood, wat het verhaal wel uniek maakt, het valt niet in een hokje te plaatsen.

Over het algemeen vond ik Onder het oppervlak een interessant verhaal, en als jij fan bent van zowel thrillers als feelgood, dan is dit zeker een aanrader voor jou!

 

Beoordeling: 3/5