Titel: de Laatste boekwinkel van London
Auteur: Madeline Martin
Uitgever: Harper Collins Holland
Bindwijze: paperback
ISBN:9789402666103
Prijs: €19,99

 

Dit is waar De laatste boekwinkel van London over gaat:

Prachtige roman voor lezers van De bibliotheek van Parijs en De verborgen apotheek.

Augustus 1939: Londen maakt zich op voor de oorlog. Grace Bennett heeft er altijd al van gedroomd om naar de stad te verhuizen, maar die is door alle bunkers en gesloten gordijnen niet bepaald wat ze ervan verwacht had. En ze had zichzelf al helemaal niet zien werken in een stoffige boekhandel in Primrose Hill, het hart van Londen.

Grace was nooit een groot lezer, maar tussen de luchtalarmen door ontdekt ze de kracht van verhalen. Ze verenigen haar Londense buurtje op een manier die ze niet voor mogelijk had gehouden. Boeken blijken een baken van hoop, moed en troost te zijn, die zelfs de donkerste oorlogsnachten doen oplichten – en haar boekwinkel speelt daarbij een belangrijke rol.

‘Deze boeiende mix van boeken, romantiek en oorlog is niet zonder tragedie, maar het opbeurende einde zal boekenliefhebbers een traantje doen wegpinken.’ Booklist

‘In crisistijden kan niemand het comfort van boeken en lezen ontkennen. Deze goedgeschreven roman is een ode aan overleven in een uitdagende tijd.’ Library Journal

‘Een prachtig geschreven verhaal over liefde, vriendschap en overleven in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog.’ Jillian Cantor, auteur van In Another Time en Half Life

 

Dit is wat ik van  De Laatste boekwinkel van London vond:


De laatste boekenwinkel van Londen van Madeline Martin is het eerste boek wat ik van deze auteur heb gelezen, en het smaakt absoluut naar meer!

 

Het verhaal begint aan de vooravond van de tweede wereldoorlog, en neemt je mee in het leven van Grace Bennet wanneer zij in London gaat wonen en werken. Hier ontstaan nieuwe vriendschappen en prille liefdes in de chaos tijdens de oorlogsjaren.

 

Madeline Martin heeft een hele fijne en toegankelijke schrijfstijl, die vlot leest. Ze weet (over)leven in Londen tijdens de oorlogsjaren op prachtige wijze vast te leggen, je proeft de sfeer en je voelt de vriendschappen en de liefde opbloeien, dit alles in en om Primrose Hill Books, later bekend als de laatste boekenwinkel van Londen.

 

Het verhaal is echt geweldig om te lezen, je waant je er zelf midden in. Het boek valt bijna niet weg te leggen omdat echt het verhaal wordt ingezogen.

 

De Laatste boekwinkel van Londomd was dus mijn eerste boek van Madeline Martin, maar zeker niet de laatste, ik kan niet wachten om nog meer van haar werken te lezen!

 

Oh en nog een gratis tip, leg wat tissues klaar die zul je af en toe wel nodig hebben!

 

De laatste boekwinkel van London is een ontroerend, maar mooi verhaal over vriendschap en liefde in tijden van oorlog.

 

Beoordeling: 4/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb