De Laatste Vijf - Jeroen van Berckum

Informatie over het boek:
Auteur: Jeroen van Berckum
Uitgeverij: Clavis
Genre: Young Adult
Bindwijze: Hardcover
Aantal bladzijden: 204
ISBN: 9789044849103

 

 

 

Waar gaat het over?

Na de nucleaire ramp van 2956 leven mensen en humanoïdes naast elkaar in regio’s. Wanneer Abel na een mislukte inbraak met de trein vlucht, ontmoet hij de heer Graffin. Die neemt Abel mee naar een veilige plek bij de Elite op het platteland, waar hij samen met vier andere jongeren mag verblijven. Maar dan blijkt dat Graffin geen gewone jager is …

 

 


Wat vonden wij ervan?

Toen wij het berichtje in onze inbox kregen, met daarin de vraag of we dit boek zouden willen lezen, zeiden we na het lezen van de achterflap meteen ja.

 

De achterflap deed ons een beetje denken aan de Grijze Jager, een reeks boeken waar we vroeger al van genoten. Daarnaast klonk het als een dystopian, en die tijd van boeken (toen boeken zoals de Hongerspelen en Divergent helemaal groot werden) missen we soms best wel.

 

Vlak nadat het boek bij ons op de deurmat viel ben ik erin begonnen, en eigenlijk zat ik er direct in!

Hoewel het in het begin soms nog een beetje onduidelijk was hoe deze wereld in elkaar zat, begon het direct vol actie en spanning waardoor ik direct geboeid was!

 

Het boek is af en toe aardig donker, vooral voor de wat jongere lezer, maar zeker niet saai! Het hele boek komen er langzaam bij beetje kleine en soms grotere onthullingen aan het licht.

 

Ook leren we verschillende personages kennen. Zo heb je natuurlijk Abel, de hoofdpersoon, maar ook Beck en Graffin vond ik goed uitgewerkte personages.

 

Het boek zelf is opgedeeld in drie delen, die elkaar wel gewoon opvolgen, maar waar de hoofdstukken bij elk deel opnieuw beginnen.
Als ik een favoriet deel van het boek moest kiezen, zou ik gaan voor de tweede. Die vond ik erg spannend en las ik met plezier!

 

Als ik een puntje van kritiek moest geven dan zou ik zeggen dat het op sommige punten iets minder veel had mogen zijn. Soms gebeurde er net iets te veel tegelijkertijd waardoor het een beetje "druk" aanvoelde, maar verder dan dat vond ik het een erg goed en tof boek!

 

 

 

We willen de uitgeverij en de auteur bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb