Titel: Nachtmerriewedstrijd

Auteur: Ellis van Steen

Uitgever: Uitgeverij Hamley Books

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789464510263

Prijs: €18,00

 

Dit is waar Nachtmerriewestrijd over gaat:

Het is Liroy’s grote droom om professioneel basketbalspeler te worden, net zoals zijn vader. Wat heeft Liroy er voor over om die droom waar te maken? Liroy speelt bij het jeugdteam in het dorp waar hij woont. Hij is de beste van zijn team en kan als enige dunken. Op een avond, na een wedstrijd, komt er een eng uitziende man naar hem toe in een steegje. Eerst wil Liroy niets met hem te maken hebben, maar dan vertelt de man dat hij de coach is van het beste junioren basketbalteam van Europa. De coach wil Liroy graag in zijn team. Liroy’s droom lijkt uit te komen, maar al snel blijkt dat de prijs hoger is dan hij dacht. Zal hij zich weten te redden uit deze benarde situatie?

 

Dit is wat ik van Nachtmerriewedstrijd vond:

 

Nachtmerriewestrijd ziet er uit als een boek uit de schoolbieb waar alle kinderen ruzie om hebben, iedereen wil hem lezen, en hij ziet er nog eens super stoer uit! Hoewel ik niet echt meer tot de doelgroep van dit boek behoor, had ik toch zin om hem te gaan lezen, en dit is wat ik ervan vond:

 

Ellis van Steen heeft een hele fijne, vlotte en beeldende schrijfstijl waarbij ze geen moeijlijke woorden gebruikt, zodat het voor de jonge lezers niet te moeilijk wordt. voor de wat oudere lezers kan de taal wel vrij makkelijk overkomen (zo ook bij mij), maar er rekening mee houdende dat het boek dus voor jongere lezers is, is dat alleen maar fijn.

 

De personages waren erg leuk om over te lezen. je leest het grootste gedeelte van het verhaal vanuit Liroy, het hoofdpersonage, en heel soms vanuit Gio, de broer van Liroy. Wat ik erg leuk vond om te lezen was hoe de broers door het hele boek steeds meer naar elkaar toe groeien en een sterkere band krijgen.

 

Het boekje is niet te dik, waardoor het kinderen die totaal niet van lezen houden niet zal afschrikken en door de spannende cover en het prachtige binnenwerk is het een boek wat al snel opgepakt zal worden.

 

over het algemeen vond ik Nachtmerriewedstrijd een leuk jeugdboek om eens te gaan lezen, en ben ik zeker benieuwd naar meer werken aan de hand van ELlis van Steen!

 

Nachtmerriewedstrijd is echt een boek waar heel veel kinderen van gaan zullen genieten.  Niet alleen stoere, sportieve jongens zoals Liroy, maar ook voor meisjes is dit een hartstikke leuk verhaal om te lezen!

 

Beoordeling: 3.5 / 5