Titel: Stad vol Geesten

Auteur: V.E. Schwab

Uitgever: Meulenhoff Boekerij

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022599501

Prijs: €20,99

 

Dit is waar Stad vol Geesten over gaat:

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspecters, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders die in het duister tasten, kan Cassidy zelf wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Als The Inspecters besluiten om het behekste Edinburgh in Schotland te bezoeken voor hun nieuwe tv-show, moeten Cassidy – en Jacob – mee. In Schotland is Cassidy omgeven door geesten, die niet allemaal even onschuldig zijn. En als ze Lara ontmoet die ook geesten kan zien, leert Cassidy dat ze een tussenreiziger is. Blijkbaar is het haar taak om ervoor te zorgen dat geesten voor eens en voor altijd achter de sluier blijven die de wereld van de doden scheidt van die van de levenden.

Cassidy weet nog niet zeker of ze deze nieuwe missie wil aangaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf die in de stad rondspookt niet in haar wereld thuishoort. Door haar krachten komt Cassidy in een episch gevecht terecht dat door de wereld van de levenden en de doden trekt. Ze zal alles op alles moeten zetten om heelhuids terug te keren en haar dierbaren te redden.

 

Dit is wat ik van Stad vol Geesten vond:

Stad vol Geesten is een fantasy die zich afspeelt in Edinburgh, Schotland. Ik had vrij hoge verwachtingen van dit verhaal, helemaal door de setting. Want Hallo, Edinburgh als setting voor een fantasy? hoe fantastisch is dat?! De synopsis klonk ook nog eens super tof, dus toen dit boek op de mat viel kon ik niet wachten om aan dit verhaal te beginnen!

Wat meteen opviel tijdens het lezen is het verschil van Stad vol Geesten in vergelijking met de andere verhalen van V.E. Schwab. Dit verhaal voelt iets jeugdiger aan; de personages zijn jonger en niet alles wordt tot in detail beschreven. Dit vond ik echter wel fijn. Het is hierdoor namelijk lekker luchtig lezen. Een ander voordeel hiervan is dat je een veel groter publiek aanspreekt. Ik zou dit  boek namelijk al aanraden vanaf een jaar of 11,12.

De schrijfstijl van V.E. Schwab was erg fijn om te lezen. Ze schrijft vlot, waardoor de gebeurtenissen in het verhaal zich relatief snel opvolgen. Dit vond ik echter niet storend, maar juist fijn.  Daarnaast werkt Schwab de personages goed uit. Vooral het hoofdpersonage Cassidy vond ik erg tof om over te lezen. Samen met de korte hoofdstukken zorgt dit ervoor dat het verhaal lekker snel wegleest.

Het verhaal vond ik erg origineel en daardoor tof om te lezen. Hoewel het dus iets minder diepgaand was dan andere verhalen van V.E. Schwab, was het nog steeds een ontzettend fijn weg te lezen verhaal. Daar komt nog bij dat het boek niet zo dik is, dus je hebt echt zo uit. Ik had het zelfs in één zit uit! Ik moest gewoon weten hoe dit verhaal verder ging, wegleggen was gewoon geen optie.

Verder wil ik ook nog even een klein applausje geven voor het team van best of fantasy. wat een grafisch plaatje is deze hardcover weer! De schutbladen, het binnenwerk en het prachtige bedrukte boekblok zorgt voor een heel mooi geheel wat perfect aansluit bij het verhaal.

Over het algemeen heb ik enorm genoten van Stad vol Geesten en ik kan dan ook niet wachten op het tweede deel in deze toffe serie!

Stad vol Geesten is een boek waar zowel jong als oud van gaat genieten!

Beoordeling: 4/5