De Zilveren Uitverkorene - Evy Laumen

Waar gaat het over?

Diep verscholen in het duistere woud, vervult Saga haar voorbestemde taak als Uitverkorene: met één wonderbaarlijke aanraking geneest ze gewonde Zonnekrijgers. De machtige Isdrottning, leidster van de beruchte Maankrijgers, is vastberaden om Saga van haar vrijheid te beroven, zodat ze haar uitzonderlijke gave kan misbruiken. Net voor haar achttiende verjaardag wordt Saga’s grootste nachtmerrie plotseling werkelijkheid. De Maankrijgers achterhalen haar schuilplaats en er is geen andere optie voor Saga dan voor het eerst de onheilspellende buitenwereld in te vluchten. Dit huiveringwekkende avontuur ondergaat Saga niet alleen; de eigenaardige Jonas leidt haar, samen met haar beschermers Luca en Sven, door land en over zee naar haar nieuwe schuilplaats. Deze tocht verloopt niet zonder gevaar, want verraad duikt op uit onverwachte hoek. Wie kun je nog vertrouwen als een leugen jouw waarheid is?

 

 

Wat vond ik ervan?

 

De Zilveren Uitverkorene is het debuut van Evy Laumen, die de meesten van jullie zullen kennen als @evyleest

 

Allereerst willen we haat natuurlijk ontzettend feliciteren met haar debuut!

 

Het verhaal begon voor mijn gevoel een beetje sloom, tot aan hoofdstuk 4 ongeveer was er weinig tot geen dialoog.

 

Af en toe voelen de acties en reacties van Saga een beetje kinderlijk en overdreven aan. Hier kon ik mij nogal aan ergeren.

 

Daarnaast vond ik Saga af en toe omslaan als een blad aan een boom, van haar als personage was ik niet altijd overtuigd.
Desondanks heeft ze ook haar sterke momenten, die een beetje goedmaken voor de wat "jongere" momenten.

 

Aan de andere kant maakt Saga in haar verhaal nogal wat mee en is het niet verwonderlijk dat ze soms anders reageert!

 

Soms stopte het verhaal abrupt en hadden we een soort tijdsprong of zo, terwijl dat niet nodig was naar mijn mening.

 

Echter vond ik de sfeer van het verhaal super tof, en totaal niet lijken op de meeste andere fabtasy boeken.

 

Aan originaliteit mist het niet, en dat vind ik super tof. Helemaal als je ziet hoeveel fantasy boeken er al zijn vind ik het erg knap dat de auteur iets origineels heeft neer weten te zetten!

 

Daarnaast zitten er in dit verhaal meerdere plottwist, sommigen ietwat voorspelbaar, anderen die je echt niet ziet aankomen.

 

Vooral richting het einde kon ik steeds meer genieten van het boek, op een gegeven moment moest ik het ook echt uitlezen en kon ik hem pas wegleggen zodra ik dat had gedaan!

 

Al met al vond ik de Zilveren Uitverkorene een mooi en origineel debuut :)