De Club der Buitenbeentjes - Stefanie Sybens

Informatie over het boek;
Auteur: Stefanie Sybens
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 213
Genre: YA

 

 

Waar gaat het over?

Een zomerkamp… om je normaal te maken?! Als Maddie alweer een angstaanval op school heeft, besluit haar moeder dat het genoeg is geweest. Ze stuurt haar naar Camp Mind - de ultieme remedie tegen angst. Daar ontmoet ze haar nieuwe beste vriendin Lily en potentieel vriendje Alex. Voor een keer lijkt het leven best goed te gaan... Tot ze het verleden van het kamp ontdekken. Samen gaan ze op een emotioneel avontuur om uit te zoeken hoe ze zichzelf kunnen zijn in een wereld die hen constant probeert te veranderen.

 

 


Wat vind ik ervan?

Dit boek heb ik voor het zelfs ook maar uit kwam al meerdere keren op Instagram voorbij zien komen.

 

Ook de achterkant van het boek zelf klinkt zeer interessant.

 

Om te beginnen vind ik dat dit boek wel een trigger warning kan gebruiken. Meteen op de eerste pagina kom je in best een heftige scene en om heel eerlijk te zijn schrok ik daar best wel van.

 

Je kan het natuurlijk ook zien als iets waardoor je meteen in het boek zit, want toegegeven, dat zit je wel met dit begin, maar toch vond ik het niet heel prettig.

 

Wel denk ik dat het een juiste weergave is van hoe het zich (een angstaanval, dit staat ook vermeld op de achterkant van het boek dus het is geen spoiler ;) in het echt ook kan uiten.

 

Als Maddie echter van de eerste angstaanval in het boek af is gebeurd er meteen nog iets heftiger waar toch echt een trigger warning bij nodig.


Ik kan me voorstellen dat dat soort stukjes voor mensen niet prettig is om te lezen, al helemaal als er dus geen trigger warning of dergelijke is :)

 

Dit hele boek is echt iets compleet anders dan andere boeken die ik eerder heb gelezen, dat is zeker. Aan originaliteit in ieder geval geen gebrek :)

 

Ook de schrijfstijl van de auteur is erg fijn. Het leest gemakkelijk en snel weg en je zit niet echt vast in het boek. (In ieder geval ik niet, haha!)

 

Echter vond ik bepaalde thema's in dit boek niet heel fijn om over te lezen.

 

Helaas was dit boek dus niet helemaal mijn ding. Erg jammer, maar misschien dat het andere lezers wel aanspreekt! :)

 

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb