Opgescheept - Lianne Reijntjes

Informatie over het boek:
Auteur: Lianne Reijntjes
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina's: 285
Genre: Roman
ISBN: 9789083066936

 

 

Waar gaat het over?

De slimme Else, de vrolijke Jenny en de pittige Lindsay kennen elkaar niet, maar hebben één ding gemeen: een ongelukkige thuissituatie. Ze besluiten hun leven om te gooien en schrijven zich in voor een gloednieuw appartementencomplex. Het resultaat: ze worden ingeloot. Met z’n drieën. In hetzelfde appartement. Daar hadden ze niet op gerekend!
Omdat ze zo graag uit huis willen besluiten ze het toch maar te proberen, maar drie totaal verschillende meiden samen in één huis blijkt zo simpel nog niet… Vooral omdat ze alle drie zo hun eigen problemen hebben.
Zullen de meiden het redden om op zichzelf te wonen en leren ze uiteindelijk ook om met elkaar te kunnen samenleven?

 


Wat vond ik ervan?

In Opgescheept van Lianne Reijntjes volgen we drie personages: Lindsay, Jenny en Else.


Doordat we hen alle drie volgen en ook vanuit hen alle drie lezen krijg je telkens een verschillende kijk op het verhaal. Elk personage is totaal verschillend met de anderen en zijn echt een individu.


Ook kampen ze alle drie met problemen en de manier waarop deze stukje voor stukje aan het licht gebracht worden was erg mooi. Zo had ik niet het gevoel dat het te snel ging, maar ook niet te langzaam.


Lianne's schrijfstijl is erg fijn, beeldend maar ook niet té en ze sleept je helemaal in het verhaal.


Hoewel elk personage wel een minpuntje heeft, net zoals wij dat allemaal hebben, heb ik ze alle drie in mijn hart gesloten, al had ik dat niet zomaar verwacht na mijn eerste indruk van bepaalde personages (ik noem geen namen, daarvoor zul je het boek zelf moeten lezen.)


Buiten dat ik de personages en schrijfstijl fijn vond, was het ook een verhaal dat ik nog niet eerder had gelezen. Er zaten enkele clichés in, en dat is dan ook een van mijn minputen.

Het andere is dat ik het een beetje vond voelen als een opstart boek. Wat natuurlijk niet gek is gezien het het eerste deel is van een serie. Dit had van mij echter iets anders mogen zijn door wat scenes toe te voegen. Wel vond ik het voor de rest vond ik het een origineel verhaal.


De cover past ook echt bij het verhaal en wauw, wat heb ik ervan genoten.
Dit is zo'n boek die je oppakt en niet meer weg wilt leggen, mede door de vlotte schrijfstijl van Lianne. Eentje met personages waar bijna iedereen zich wel mee kan identificeren doordat ze zo verschillend zijn.


Na het lezen van Opgescheept ben ik ook zeker benieuwd naar Kwetsbaar Verliefd. Ik heb genoten van dit verhaal.
Wat een leuk verhaal! Ben erg benieuwd naar hoe deze serie bervolgd gaat worden!

 

 


We willen de auteur bedanken voor het organiseren van deze blogtour en dat wij eraan mochten deelnemen!

Maak jouw eigen website met JouwWeb