Als in een droom - Liz Braswell

Informatie over het boek:
Auteur: Liz Braswell
Uitgeverij: Big Balloon / Gottmer
Bindwijze: Hardcover
Genre: Jeugd, Hervertelling
Aantal bladzijden: 462
ISBN: 9789047862475

 

 


Waar gaat het over?

Het had zo eenvoudig moeten zijn: een verslagen draak, een slapende prinses in een kasteel en een prins die klaarstaat om haar weer wakker te kussen. Maar als de prins in slaap valt zodra zijn lippen de hare raken, wordt duidelijk dat dit sprookje nog geen einde kent. Onder invloed van een vloek, uitgesproken door een wanhopige Malafide, moet prinses Aurora zien te ontsnappen uit een heel ander kasteel, overwoekerd door doornstruiken en omringd door een magisch landschap – dat is ontstaan in haar eigen dromen. Gelukkig staat Aurora er niet alleen voor: met de hulp van een charmante prins en oude bekenden neemt ze het op tegen de kwade fee. En om te slagen in haar zoektocht moet Aurora niet alleen ontdekken wie haar echte vrienden zijn, maar ook wie zij zelf eigenlijk is.
De tijd tikt gestaag verder… lukt het Doornroosje om op tijd te ontwaken?

 

 

 

Wat vonden wij ervan?

Als jullie ons al een tijdje volgen, dan hebben jullie eerder al kunnen lezen dat we helemaal weg waren van de Twisted Tales serie!
Elk deel volgt een ander sprookje waar een duistere twist aan toegevoegd is. Zo lazen we eerder al Belle en het Beest en Aladdin met een twist.
Als Disney liefhebbers waren we uiteraard ook naar dit derde deel weer ontzettend benieuwd.
Deze gaat over Doornroosje en daar speelt Malafide uiteraard ook een rol in. (Zo tof! Eén van mijn favoriete Disneyfilms is Maleficent dus uiteraard móest ik deze gewoon lezen ;)

 

Het verslavende element dat ook in de eerdere delen van de serie zit, is ook in dit boek weer heerlijk aanwezig. Doordat je de personages al (in ieder geval een soort van) kent, leest het boek super gemakkelijk weg.

 

Ik weet dat ik het bij het vorige boek ook al heb gezegd, maar dit is mijn nieuwe favoriet in de serie!
Hoewel Doornroosje niet mijn favoriete sprookje is, is dit boek zo ontzettend gaaf!
Het voelde af en toe een beetje dystopisch aan, iets waar ik zelf enorm van houd.

 

De manier waarop Aurora zich door het hele boek ontwikkelde was bewonderenswaardig. Natuurlijk heb je in de meeste boeken wel ontwikkeling bij de hoofdpersonages, maar Aurora leert zichzelf in dit boek echt stukje voor stukje kennen.
Waarom en hoe zal ik niet zeggen in verband met spoilers, maar ik gok dat degenen die heb boek hebben gelezen wel zullen begrijpen wat ik bedoel.

 

Ook vond ik de manier waarop prins Philip en Malafide in dit verhaal zijn verwerkt echt heel tof.
Philip brengt zo hier en daar een komische noot mee in het verhaal, en Malafide blijft zorgen voor spanning.

 

Het is echt weer zo'n boek waarvan je enorm van kan genieten, en zo één waarvan je je weer beseft hoe leuk lezen eigenlijk is.
Als dit nou een boek was dat op de lijst stond voor de middelbare scholen twijfelde ik er niet aan dat meer jongeren van lezen zouden kunnen genieten.


Echt weer een geweldig boek waar elke Disney liefhebber van kan gaan genieten!

 

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb