De Prins van Trots - Kerri Maniscalco

Informatie over het boek:
Uitgeverij: Best of Fantasy / Boekerij
Auteur: Kerri Maniscalco
Bindwijze: Hardcover
Genre: Fantasy
Aantal bladzijden: 416
ISBN: 9789022597866

 

 


Waar gaat het over?

Nadat ze haar ziel heeft verkocht om koningin van de Verdorvenen te worden reist Emilia naar de Zeven Cirkels met de charmante prins van Toorn, waar ze kennismaakt met een verleidelijke wereld vol duisternis en illusie. Ze belooft zichzelf het hoofd koel te houden en alles op alles te zetten om haar geliefde zus Vittoria te wreken... Zelfs als dat betekent dat ze het aanzoek van de prins van Trots, de koning der demonen, zal moeten accepteren.

De eerste regel aan het hof van de Verdorvenen is: vertrouw niemand. En door de achterbakse prinsen, luxueuze paleizen, mysterieuze feestuitnodigingen en tegenstrijdige aanwijzingen naar wie haar tweelingzus werkelijk heeft vermoord, voelt Emilia zich eenzamer dan ooit. Kan ze Toorn, haar voormalig bondgenoot, wel vertrouwen, of houdt hij gevaarlijke geheimen achter over wie hij echt is?

 

 

 

Wat vind ik ervan?

Degenen die ons al een poosje volgen hebben een tijdje terug kunnen lezen dat we het eerste boek in deze reeks, Prins van Toorn, ontzettend tof vinden.

 

Ik zat dan ook echt heel erg uit te kijken naar dit tweede deel. Ik denk dat dit één van de boeken was waar ik het meest naar uit keek. (Samen met deel 2 van de Scharlaken Rozen!)

 

Toen het boek dan ook op de deurmat viel, of nou ja, werd afgegeven door de postbode want deze past niet door de brievenbus, heeft de hele straat mij kunnen horen van blijdschap.
Ik was zó ontzettend benieuwd naar hoe het verhaal van Emilia en Toorn zich zou vervolgen.

 

Iets wat ik ontzettend fijn vindt aan deze reeks is dat de boeken ontzettend snel weglezen dankzij de fijne schrijfstijl van Kerri Maniscalco. Ik was eerst even bang dat ik niet in het tweede deel zou kunnen komen, maar daar was geen sprake van.

De eerste 160 bladzijden heb ik in één ruk uitgelezen totdat ik, jammer genoeg, weg moest en simpel weg niet verder kón lezen. Anders was ik waarschijnlijk wel wat verder gekomen ;)

 

Deel één vond ik al ontzettend tof, maar deel twee is een absoluut meesterwerk!
De manier waarop de relatie tussen Emilia en Toorn zich voorzet is zó leuk, het is gewoon een feestje om te lezen!

 

Ook heb ik echt weer een achtbaan aan emoties meegemaakt door dit boek. Ik heb meerdere keren hardop gelachen, maar beslist vaker met mijn mond open gehangen van verbazing want.... Oh mijn hemel (of moet ik zeggen hel ;)
Deze plottwists.
Ik was er niet klaar voor.

Om heel eerlijk te zijn zag ik ze ook niet allemaal aankomen, en voor mij is dat een goed teken!

Vaak kan ik plotwendingen nog wel raden, maar als ik er echt geen flauw benul van heb dat er eentje aan zat te komen... Dan weet ik dat ik een goed boek te pakken heb.

 

Het boek en verhaal zijn zo ontzettend verslavend dat het een uitdaging is om hem weg te leggen. Ik zei de hele tijd tegen mezelf, oké nu leg ik hem echt weg, nog maar één hoofdstuk want ik moet morgen vroeg op ...
Uiteindelijk was het half 2 en was mijn boek uit🤭

Vooral richting het einde kwam wending na wending en ja, dan moet ik gewoon door.

 

Een ander iets wat ik heel erg mooi vind, is de wijze waarop Emilia en Toorn niet alleen naar elkaar zijn toegegroeid, maar ook hoe ze als persoon zijn gegroeid.

Het is echt weer een fantastisch boek en eentje waarvan ik vindt dat hij het eerste deel alleen maar overstijgt.

 

Kortom, zat je nog te twijfelen of je dit boek wel moet gaan halen? Doe het!

Niet alleen de verhalen zijn FANTASTICH, ook het boek zelf is een pareltje om in je kast te hebben, met het bedrukte boekblok, illustraties op snee, geïllustreerde schutbladen en een geweldige dustjacket wil je deze limited edition niet mislopen!

Ik kan in ieder geval niet wachten op deel 3 en zet mijn wekker alvast ;)
Echt geweldig!

 

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb