What Would Wednesday Do? - Sarah Thompson

Informatie over het boek:
Auteur: Sarah Thompson
Uitgeverij: Boekerij
Bindwijze: Hardcover
Genre: Non-fictie
Aantal bladzijden: 128
ISBN: 9789049202354

 

 


Waar gaat het over?

Leer de verwachtingen van anderen los te laten en ongegeneerd jezelf te zijn met de lessen van Wednesday Addams

Een ijskoude blik, rotsvast zelfvertrouwen en indrukwekkende zwart-witte garderobe: Wednesday Addams is een icoon. Ze is cynisch, direct en heeft een aantal… bijzondere hobby’s, maar schaamt zich nooit voor wie ze is of waar ze vandaan komt. Verdeeld over acht thema’s – familie, vrienden, huis, stijl, werk, muziek, creativiteit en liefde – leert ze jou de verwachtingen van anderen los te laten en je leven te leven op jouw voorwaarden.

Dus pak iets te drinken (zwarte koffie of een quad cocktail?), zoek een rustige plek waar je niet gestoord wordt, duik in de vreemde en wonderlijke wereld van Wednesday Addams en voel je sterker, capabeler en authentieker dan ooit tevoren. Stel grenzen, zeg ongelijkwaardige relaties vaarwel, omarm datgene wat jou uniek maakt en leef je leven the Wednesday way.

 

 


Wat vinden wij ervan?

Toen we laatst onze brievenbus checkten waren we ontzettend verrast om dit boek erin te zien zitten!
We verwachtten hem niet, maar verrassing post is altijd leuk! (Als het om boeken gaat dan)

 

De cover en inspiratie voor het boek is niet te missen; meteen zagen we dat het om Wednesday ging!

 

Hoewel we allebei de serie nog niet gezien hebben, horen we er wel onzettend lovende dingen over dus we waren meteen geïntrigeerd!

 

Wel zagen we dat het om Non-fictie gaat, een genre wat we zelf eigenlijk bijna niet lezen, maar dat maakte ons deze te nieuwsgieriger naar dit boek.

 

Stiekem sprak dit boek ook perfect aan bij het tentamen van psychologie waar ik voor aan het leren was, dus het had niet op een beter moment kunnen komen!

 

Het is geen dik boek, en dat was zeker voor mij, aangezien ik dus niet zo veel non fictie lees, fijn om eens mee te beginnen in dit genre!
Ook is het boek aan de binnenkant visueel gezien erg aantrekkelijk, denk aan illustraties en volledige pagina's met een blokjespatroon!

 

Hoewel ik dacht echt een verhaal te gaan lezen, eentje van non fictie, dat wel, was het eerder een soort gids om jezelf op de beste manier te omarmen.
Het boek zit boordevol met quotes, citaten en illustraties en daardoor las het ontzettend gemakkelijk weg.

 

Ook was het opgedeeld in verschillende delen, waarin ze in elk deel een ander aspect aanpakten.
Zo kun je onder andere denken aan, vrienden, familie, werk en meer!

 

Aan het einde van het boek vind je een aantal lijstjes die je in kunt vullen, iets wat ik erg origineel vindt aan dit boek!

 

Om nou te zeggen dat ik het een mooi boek vindt klinkt een beetje verkeerd, het is tenslotte een boek dat vooral is bedoeld om mensen aan het denken te zetten, en dat is in ieder geval wel gelukt bij mij.

 

Sommige dingen die gezegd zijn of die ik las over Wednesday vond ik best wel nuttig, en ik zie mezelf ook wel eens wat vaker aan dat soort dingen denken na het lezen van dit boek.

 

Qua sterren durf ik dit boek niet zo goed te beoordelen, puur omdat ik nog niet zoveel kennis heb over non fictie, maar ik kan wel zeggen dat ik dit boek een fijne introductie van het genre vind!

 

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb