Om bij de nieuwste recensies te komen klik je op het pijltje náást recensies! Daar vind je alle pagina's van de recensies op een rijtje ☆

Deze recensies staan hier (van boven naar beneden, dus de onderste staat ook onderaan)

Familie Liegt Nooit

WIS

Ravenburcht

Levy en het Witte Wonderdoosje

Het Hart van de Adelaar

Zwarte Vijvers

 

 

Familie Liegt Nooit – Karen M Mcmanus

Allereerst willen wij @bestofyabooks / Uitgeverij Unieboek het Spectrum bedanken voor het vertrouwen en het recensie-exemplaar.

Uitgeverij: Van Goor
Auteur: Karen M Mcmanus
Bindwijze: Paperback
Aantal bladzijden: 297
Genre: YA Thriller
Prijs: 19,99
Aantal gegeven sterren: Kan ik dit boek niet meer dan 5 sterren geven?!

 

Samenvatting:

Intrige, bedrog en lang verborgen familiegeheimen

Jonah, Milly en Aubrey Story zijn neef en nichten, maar ze kennen elkaar amper en ze hebben zelfs hun oma nog nooit ontmoet. Deze rijke vrouw leeft een teruggetrokken bestaan en onterfde hun ouders voordat ze werden geboren. Dus wanneer ze alle drie een brief ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om in de zomer op haar resort op een klein eiland te komen werken, zijn ze verrast… en nieuwsgierig.

Hun ouders zijn het over één ding eens: niet gaan is geen optie. Dit zou de kans kunnen zijn om weer bij hun grootmoeder in de gunst te komen. Maar wanneer ze op het eiland aankomen, wordt meteen duidelijk dat zij andere plannen met hen heeft. En langzaam maar zeker begint het drietal te beseffen hoe mysterieus – en duister – het verleden van hun familie is.

De hele Story-familie heeft geheimen. Wat hen jaren geleden uit elkaar heeft gedreven is nog niet voorbij – en deze zomer zullen Jonah, Milly en Aubrey de gruwelijke waarheid ontdekken.

 

Mening:
Dit is het eerste werk van Karen M Mcmanus dat ik las; maar dit smaakt zeker weten naar meer.
In het boek lees je vanuit verschillende personages; Milly, Aubrey en Jonah. Ook lees je af en toe een hoofdstuk van Milly’s moeder Allison van wanneer zij 18 was. Normaal vind ik het ontzettend vervelend om vanuit verschillende personen te lezen, maar hierin was dat juist het tegendeel. De schrijfstijl was ontzettend fijn en vlot en zorgde ervoor dat het ontzettend lekker weg las.
Ook kan ik niet geloven wat er allemaal is gebeurd. Er is veel gebeurd in het boek, maar niet té veel. Bovendien was alles goed uitgewerkt; zo ook de personages. Door de manier waarop Karen M Mcmanus het boek begon krijg je meteen het gevoel dat je ze al kent.
Het boek was zó nagelbijtend spannend dat ik het haast niet weg kon leggen. Ik had antwoorden nodig.
De relaties onderling waren ook goed en realistisch uitgewerkt.
Ik hoop ontzettend dat er nog een boek komt over Milly, Aubrey, Jonah en de Story- familie, want ik ben er nog niet klaar voor om de personages los te laten.
Bovendien denk ik dat ook mensen die niet van thrillers houden dit boek ontzettend leuk gaan vinden!

WIS een wereld zonder geschiedenis – Zazie Norden

Allereerst willen wij Zazie Norden en Uitgeverij Ambilcious  bedanken voor het vragen of wij mee wilden doen aan de blogtour en het digitale recensie-exemplaar.

Uitgeverij: Ambilcious
Auteur: Zazie Norden
Aantal (digitale)  bladzijden: 191
Genre: Young Adult
Prijs: 17,95
Aantal gegeven sterren: 2

Achterflap:
WIS, De wereld zonder geschiedenis Kanita leeft in een wereld waar de geschiedenis om de zestig jaar wordt gewist. Zij en haar vriendinnen willen tegen alle kansen in een onvergetelijke Laatste Dag creëren. Die verloopt alleen niet zoals ze hadden verwacht ... De volgende dag herinnert Kanita zich niets meer, maar is dat wel echt zo? Waarom droomt ze over dingen die ze niet kan weten? Wie is het meisje dat haar lijkt te herkennen? Beetje bij beetje worden mysteries onthuld en Kanita en haar vriendinnen zijn vastbesloten om het geheim achter de Wis te ontrafelen. Zal het hen lukken?

Mening:
WIS is het debuut van Zazie Norden. Helaas was het niet een boek wat ik geweldig vond, maar er zaten ook zeker wel een paar goede punten in!
Zo vond ik het idee om de geschiedenis te wissen ontzettend origineel en ook vind ik de naam Kanita origineel. Ik houd er altijd van als de hoofdpersonages unieke namen hebben.
Ook vond ik de vriendschap tussen Kanita en haar vrienden leuk! Dat was echt één van mijn favoriete dingen aan het boek. Wel vond ik dat de personages een bepaalde diepgang misten, waardoor het lastig was om je in te leven in de personages.
Helaas vond ik de schrijfstijl wat minder; het leek een beetje kinderachtig geschreven.
Ook vond ik het einde helaas te voorspelbaar. Bovendien waren er stukken in het boek waar ik gewoon echt niet door heen kwam.
Wel denk ik dat als je iemand bent die van een origineel idee houdt en het niet erg vindt dat er voorspelbare stukken in voor komen, dat dit boek best wel eens iets voor jou zou kunnen zijn.
Wel willen we Zazie nog feliciteren met de publicatie van haar debuut!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ravenburcht ~ Ina de Man 

Wij willen uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar van Ravenburcht. 

Uitgeverij: Hamley Books 
Genre: Jeugd 
Auteur: Ina de Man 
ISBN: 9789463967532 
Bindwijze: hardcover 
Aantal bladzijden: 265

Mening: 
Ik vind Ravenburcht een ontzettend leuk jeugdboek. 
Er zit een goede verhaallijn in en een niet al te moeilijke schrijfstijl, waardoor het boek makkelijk en lekker snel wegleest. 
Ik denk dat heel veel kinderen dit boek ook leuk zullen vinden, het boek is namelijk erg spannend. 
Ook al is de hoofdpersoon een meisje, het is een leuk en spannend boek, en jongens zullen dit ook echt wel leuk vinden om te lezen! 
De personages maken spannende en zelfs gevaarlijke situaties mee, en je leeft echt met ze mee.
Dit lijkt mij ook een verhaal wat ontzettend leuk zou worden als een tv-serie. 
Kortom: Ravenburcht is gewoon een ontzettend leuk jeugdboek, en daarom krijgt het van mij vijf sterren. 

Achterflap: 
Als Kaat hoort dat ze haar zomervakantie op de paardenstoeterij van haar oom en tante door moet brengen, is ze daar niet blij mee. 
Veel liever was ze met haar ouders meegegaan op hun expeditie naar het Midden-Oosten. 
Maar als ze voor het eerst de spookachtige burcht ziet die vlakbij de boerderij ligt, wordt ze nieuwsgierig. 
Als ze met haar nichtje Eva niet ver van de burcht het lichaam van een jonge man ontdekt en een geheim document over de burcht vindt, weet Kaat dat haar vakantie avontuurlijker zal worden dan verwacht. 
Kaat en Eva gaan op onderzoek uit. Wat huist er in de geheimzinnige burcht, waarvan alleen de toren nog intact is? Een spook, of is er meer aan de hand? 
Al snel beseffen de meisjes dat ze in een gevaarlijke situatie zijn beland. Alleen vindingrijkheid en koelbloedigheid kan hen hieruit redden. 
Lukt het hen het geheim van de burcht te ontsluieren?

 

Levy en het Witte Wonderdoosje ~ Lara Reims || Recensie

Dankjewel uitgeverij hamley Books voor ons recensie exemplaar van Levy en het Witte Wonderdoosje.

Uitgeverij: Hamley Books

Bindwijze: hardcover

Genre: jeugd

Ibsn:9789463967303

Aantal bladzijden: 222

Auteur: Lara Reims

Aantal gegeven sterren: 4

Mening: 
Wat een super leuk boek is dit zeg! Ik heb echt genoten! Hoewel dit een jeugdboek is en dus niet helemaal voor mijn leeftijd, heb ik alsnog echt genoten van dit boek! Ik vind dat de personages echt karakter en diepgang hebben. En er zit een hele mooie boodschap in het verhaal. Ik vind hierom eigenlijk dat alle kinderen dit boek zouden moeten lezen, alleen al voor de boodschap die erachter zit. Ik had een beetje verwacht dat het boek ook kinderlijk geschreven zou zijn omdat het dus voor hen geschreven is, maar dit is totaal niet zo! Ook als je geen kind bent kan je dit boek hartstikke goed lezen! Hierom krijgt levy en het witte wonderdoosje van mij dan ook 4 sterren.

Achterflap:
Daar ligt het. Op straat. Een klein, wit, glanzend doosje. Voor Levy zich kan bedenken zit het al in haar zak. Het helpt haar de dag door. Een gewone schooldag, met sommen die ze fout doet omdat ze even aan iets anders dacht. Met de stemmen van kinderen om zich. De stemmen die steeds zeggen dat ze niks kan. Steeds legt ze dan even haar hand om het doosje dat aanvoelt als een gladde kastanje. Wat zou het zijn? Dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Ze krijgt een vreemd bericht op de computer bij haar vader. En een gek sms’je op haar telefoon kan het doosje haar helpen, of is ze in gevaar? Een verhaal over jong zijn in een veranderende wereld, over pesten, ouders, schuld, en vriendschap.

 

 

Het Hart van de Adelaar ~ Emmelie Arents

Uitgeverij: Hamley Books
Aantal bladzijden: 351
ISBN: 9789463967242
Bindwijze: Hardcover
Auteur: Emmelie Arents
Aantal gegeven sterren: 5

Als eerste willen wij @booksandparis_ en Uitgeverij Hamley Books bedanken voor ons gewonnen exemplaar van Het Hart van de Adelaar. 

Mening:
Het Hart van de Adelaar is het debuut van Emmelie Arents. Één van mijn favoriete genres is fantasy, mits het goed wordt neergezet. Ook ben ik erg fan van ya boeken. Het Hart van de Adelaar is een combinatie van allebei. 
Als eerst vind ik de worldbuilding ontzettend gaaf gedaan. Ik had er echt een beeld bij. Ook vind ik de personages zo tof uitgewerkt! Daardoor is het zo gemakkelijk om je in te leven in onder andere Joana Sky. En dan die naam... Hoe tof is die?! Ik houd er echt van als hoofdpersonages een unieke naam hebben. Een groot compliment naar Emmelie hiervoor.
Ook het idee met de verschillende stenen vind ik zo tof, dit lees je niet vaak!
Dan hebben we ook nog het plot en wauw wat was die geweldig, hoe verder je komt in het verhaal hoe meer je een idee krijgt welke kant het opgaat, Emmelie heeft echter voor plottwist gezorgd die ik nooit had kunnen raden. 
Ik kan niet geloven dat dit het debuut is van Emmelie... Dit zou een bestseller kunnen zijn of worden! En dan niet alleen in Nederland en België. 
Ook zou ik het ontzettend gaaf vinden als dit verhaal verfilmd zou worden, ik zou direct kaartjes bestellen. 
Wat een ongelofelijk goed debuut van Emmelie Arents! Echt complimenten naar Emmelie!

Achterflap:
Joana Sky bezit het vermogen om dodelijke wensen uit te spreken, een talent dat in Tuvalon wordt gevreesd en vernietigd.
Wanneer ze ten onrechte wordt veroordeeld voor het uitspreken van een Hartbewerking, gaat ze de doodstraf tegemoet.

Koning Damon heeft echter andere plannen voor het meisje dat in staat is om harten te verpulveren. Ze begrijpt al snel dat haar leven gespaard werd met slechts één doel: het uitroeien van het rebellenleger de Adelaars. De tegenstanders worden sterker, maar Joana’s training aan het hof vormt haar tot het perfecte wapen.

De opdracht van de koning is harteloos: hij beveelt Joana om de Adelaars te vernietigen. Lukt het haar om weerstand te bieden en te overleven zonder haar eigen hart op te offeren?

 

Zwarte Vijvers ~ Amina Laffet

Zwarte Vijvers ~ Amina Laffet
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9789463967419
Aantal Bladzijden: 320
Auteur: Amina Laffet
Aantal gegeven sterren: 5

Graag willen wij Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het exemplaar van Zwarte Vijvers.

Mening:

Zwarte Vijvers is het debuut van Amina Laffet. Al zou ik dat niet gedacht hebben na het boek gelezen te hebben.
In Zwarte Vijvers lees je vanuit verschillende personages, wat ik meestal heel storend vind in boeken, in Zwarte Vijvers was dat echter niet zo. Het voegde echt wat toe aan het verhaal.
Ook vind ik het heel tof dat Amina in haar boek verschillende onderwerpen aansnijdt die je niet zo vaak ziet in boeken.
Ze heeft alles heel realistisch geschreven. Ik heb echt meegevoeld met de personages. Haar schrijfstijl is ontzettend fijn.
Er gebeurde best veel in het boek, waardoor het niet ging vervelen.
Het maakte ook dat het makkelijk weg las.
Het boek was zo ontzettend spannend dat ik het niet weg heb kunnen leggen. Dan het einde, het enige wat ik daarover kan zeggen is wauw. Het einde was emotioneel en ontzettend mooi geschreven.
Ik heb een traantje weg moeten pinken.
Een ontzettend mooi, realistisch en emotioneel debuut van Amina Laffet.

Achterflap:

Dombergen, 2032. Het geluid van een geweerschot echoot in Zwarte Vijvers, een beruchte gettobuurt.
De dertienjarige Rashad wordt geraakt door een kogel die eigenlijk bedoeld was voor een bendelid. Hij heeft dringend hulp nodig, maar Zwarte Vijvers is recent uitgeroepen tot no-go zone, waar hulpverleners en politieagenten niet meer mogen komen.
De zestienjarige Tamara komt meteen in opstand. Ze organiseert een demonstratie die uitmondt in een heftige clash tussen voor- en tegenstanders van de nieuwe wet. Nikkie, een populaire Influencer, gebruikt haar platform om jongeren te informeren, maar bevindt zich al gauw in een hachelijke situatie door de vele protesten.
Derek, een arts-in-opleiding, waagt zijn leven om Rashad te redden, maar oplaaiend bendegeweld en de naderende betogers laten de boel al snel uit de hand lopen. Lukt het om Rashad te redden, of wordt de jongen het eerste slachtoffer van de nieuwe wet?
Zwarte Vijvers is een maatschappijkritische young adult die zich afspeelt in de nabije toekomst.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb