Het Negende Huis - Leigh Bardugo

Informatie over het boek:
Auteur: Leigh Bardugo
Uitgeverij: Boekerij
Genre: Fantasy
Bindwijze: Paperback
Genre: 9789402315233

 

 

Waar gaat het over?

Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit verwacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angsten een beurs krijgt om aan de prestigieuze Yale-universiteit te studeren, is ze stomverbaasd. Waarom wordt uitgerekend zij uitgenodigd? Het antwoord blijkt al snel: vanwege haar gave. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduwen, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, bestaat Het negende huis. Een negende genootschap dat de taak heeft de geesten op afstand en de levenden veilig te houden.

Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt Het negende huis direct in actie. De genootschappen ontkennen elke verantwoordelijkheid, maar Alex heeft haar twijfels. Ze gaat op onderzoek uit en hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te groter wordt het gevaar. Alex wordt in de gaten gehouden en de geesten worden steeds agressiever. Als haar mentor – de leider van Het negende huis – verdwijnt, is de chaos compleet. Hoe kan Alex zich verweren tegen een onzichtbare vijand die overal tegelijkertijd lijkt te zijn?

 

 

 

Wat vonden we ervan?

Leigh Bardugo is een auteur die ons niet onbekend is.
Een hele poos geleden lazen we namelijk al de Grisha serie, en het eerste deel van Six of Crows.
Hoewel iedereen die boeken geweldig vond, vond ik ze een beetje daartussen in.


Ik vond ze niet geweldig, maar ze waren ook niet verschrikkelijk.
Omdat haar andere boeken gericht zijn op een jonger publiek dan dit boek (haar eerdere boeken zijn YA's, en dit boek is bedoeld voor volwassenen) waren we ontzettend benieuwd of dat dan ook anders zou lezen of niet.

 

Wat dat betreft vond ik van wel, haar YA's lazen op sommige momenten wat sneller weg dan deze, maar waar ik een stukje interesse bij haar YA's miste, zat ik hier helemaal in het verhaal!

 

Af en toe waren er wat langere stukken tekst zonder dialoog en met vooral veel beschrijvingen, waardoor het me soms meer moeite kosten om geconcentreerd te blijven, maar het verhaal zelf was ontzettend interessant en spannend waardoor ik door wilde blijven lezen.

 

Alex is een goed uitgewerkt personage waar je gedurende het boek steeds meer over te weten komt. Andere personages waren iets minder uitgewerkt als Alex, maar zij waren dan ook niet de hoofdpersonages ;)

 

Het paranormale gecombineerd met de fantasy en de spanning is een geweldige combinatie! Ik heb nog niet eerder een boek gelezen wat die drie dingen zo goed heeft laten samenwerken! Erg tof!

 

Uiteraard heeft de uitgeverij van dit boek weer een plaatje gemaakt. Net zoals eigenlijk al hun andere fantasy boeken 🙈.

Als je de hardcover hebt, heb je een mooie holografische illustratie (geloof ik, deel twee heeft dit in ieder geval wel) en als je net zoals ons de paperback hebt, zit er een slang op de egdes zoals die ook op de voorkant van het boek zit (hoe tof?!)

 

Het boek eindigt spannend, waardoor ik zelf meteen erg benieuwd was naar het tweede deel! (En gelukkig voor ons lag die al klaar ;)

 

Als je houdt van spannende, paranormale boeken en ook fantasy niet verkeer klinkt dan is dit boek zeker iets voor jou!

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!