Titel:  Drakensteen 

Auteur: Mariëtte Aerts 

Aantal Bladzijden: 437 

IBSN: 9789051165289 

Bindwijze: Paperback 

Uitgever: De Vier WIndstreken 

 

Achterflap: 

De levens van Raben en Calli zijn inmiddels flink verstrengeld met die van piraten, machtswellustelingen en magische wezens. Vooral de Dwingers zitten hen dwars. Zij proberen nog altijd via hun leidstenen de macht te veroveren in het Rijk van de Zeven Eilanden ten koste van de Heersers van Kir. Het leger van mengwezens dat Shintelle - de huidige Heerseres - samen met de monnik Himmondar heeft vervaardigd om hen te bestrijden, is niet zo sterk en standvastig als gehoopt. Wanneer ook de vogelheksen hun plaats gaan opeisen, lijkt de chaos compleet. Zal het de Kirs lukken hun Heerschappij te behouden en de rust op de Zeven Eilanden te herstellen? Drakensteen is het derde deel van De Kronieken van de Zeven Eilanden. 

 

Mening: 

Drakensteen is het derde deel in de kronieken van de zeven eilanden serie, en naar mijn mening is dit deel nog beter dan het tweede, en dit is waarom: 

Mariëtte Aerts breidt eigenlijk per boek haar  fantasywereld uit, en dat vind ik ontzettend leuk, dat je per boek steeds een stukje meer te weten komt over de wereld, terwijl je dacht dat je eigenlijk alles al wist. Zo ook in dit deel, namelijk draken(rijders). 

Wat ik ook goed vond aan dit derde deel is dat het verhaal zich voor een groot deel op land afspeelt, en niet aan boord, je hebt dus een compleet andere setting in vergelijking met de voorgaande delen, waardoor niets voorspelbaar wordt, en je door wil blijven lezen. 

Wel krijg je in het boek weer ontzettend veel informatie in korte tijd, wat aan de ene kant heel fijn is, want je krijgt een duidelijk beeld van de wereld, maar aan de andere kant is het zoveel dat je soms even terug moet lezen. 

Mariette Aerts heeft ook in dit deel de personages weer fantastisch neergezet, en je merkt ook dat Raben en Calli zich als het ware mee ontwikkelen met het verhaal. 

Ik vind ook dat Mariëtte Aerts een ontzettend fijne schrijfstijl heeft, waardoor het boek lekker vlot weg leest. 

Als je houdt van een goed Fantasy-verhaalmet alles erop en eraan, dan is dit zeker een aanrader! Niet alleen voor kinderen vanaf 12, maar ook zeker voor volwassenen! 

(recensie-exemplaar) 

Maak jouw eigen website met JouwWeb