Achterflap: 

Theresa, Marie, Leanne en Elaine lijken niets met elkaar gemeen te hebben tot ze elkaar elke ochtend tegenkomen op het strand waar ze zwemmen. Het begin van een onverbrekelijke vriendschap. 
 
Australië, 1982. In een slaperig stadje aan de kust neemt Theresa zich voor om elke ochtend bij zonsopgang te gaan zwemmen in Shelly Bay. Weduwe Marie zwemt al haar hele leven vanaf hetzelfde strand. De 25-jarige Leanne zoekt ontspanning van haar werk als verpleegster – want hulp bieden is een stuk makkelijker dan hulp vragen. Elaine is net verhuisd vanuit Engeland en heeft in Australië geen andere vrienden gevonden dan de fles. Deze vier vrouwen ontmoeten elkaar bij toeval op het strand van Shelly Bay, en vormen een zwemclub. Daarmee ontstaat een vriendschap die hun levens verandert. 

 

Wat vond ik ervan? 

Opzich vond ik de zwemclub van Shelly Bay een best goed boek. Er waren hier en daar wel een paar dingen die naar mijn smaak iets anders hadden gemogen.  

 Wat ik ontzettend leuk vind is dat in het hele boek Vriendschap centraal staat. Je leest vanaf het begin hoe de vriendschap tussen Marie, Theresa, Elaine en Leanne zich ontwikkelt. Deze personages zijn ook erg goed uitgewerkt, en daardoor is het fijn om te lezen. 

Wat ik persoonlijk iets minder fijn vond is dat – vooral Shelly Bay (de plaats waar het verhaal zich afspeelt) - niet zo diep was uitgewerkt. Hierdoor kwam het verhaal een op sommige punten voor mij een beetje oppervlakkig over. Doordat Shelly Bay niet heel uitbundig werd beschreven, was het voor mij lastig om een beeld te vormen van waar het verhaal zich nou precies afspeelt. 

Het verhaal is verspreid over twee jaar, en dit vond ik heel fijn. Je leest hierdoor namelijk echt goed hoe de vriendschap groeit, terwijl de personages zich ook verder ontwikkelen. Dit is natuurlijk ook wel waar het verhaal op gericht is, dus dat is zeker een pluspunt! 

Over het algemeen vond ik de zwemclub van Shelly Bay een fijne feelgood om te lezen, en is het zeker een aanrader, helemaal als je van unieke vriendschappen houdt. 

Beoordeling: 3,5/5 

(Recensie-Exemplaar) 

Maak jouw eigen website met JouwWeb