De Gifgave - Rani de Vadder

Informatie over het boek:
Auteur: Rani de Vadder
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 380
Genre: YA - fantasy

 


Waar gaat het over?

In Aurea mogen enkel gifgenoten via slangengif magie gebruiken. Beenderbezweerders hebben daar botten voor nodig, een vorm van magie die niet langer wordt getolereerd. Door het verbergen van haar ware identiteit, begaat beenderbezweerder Zaya een grote misdaad. Wanneer ze gewond raakt, verandert dan ook alles. Haar paarse bloed leidt de gifgenoten rechtstreeks naar haar toe en moet ook Zaya, zoals alle andere beenderbezweerders, de gevreesde transformatie tot gifgenoot uiteindelijk ondergaan.

Ondertussen beseft Zaya niet dat zij niet de enige is met geheimen. Want ook Asper heeft een opdracht, en die kan het lot van zowel de beenderbezweerders als dat van de gifgenoten voor altijd veranderen. 

 


Wat vind ik ervan?

Ik heb een hele poos achter mijn scherm gezeten om te kijken hoe ik deze recensie ging schrijven.
Er was immers zoveel wat ik wilde zeggen over dit boek, en dat bedoel ik niet in slechte zin.

 

Rani heeft een prachtig Young adult verhaal geschreven, eentje die vol zit met originaliteit, girl power, plot twist en zo veel meer.

 

Ik ben gewoon een beetje omver geblazen door dit boek, mede doordat ik er zo van heb genoten. Soms als ik boeken lees ben ik heel erg aan het nadenken van wat ik er nou eigenlijk van vindt, hier echter niet.

 

Ik zat zo erg in het verhaal dat ik daar helemaal geen tijd voor had.

 

Zaya en Asper zijn beiden intrigerende, leuke en krachtige hoofdpersonages. Ze hebben genoeg diepgang gekregen en op een gegeven moment leef je zo erg met ze mee dat je haast het boek niet weg kan leggen. Dat had ik althans.

 

De manier waarop de auteur slangen in het verhaal heeft verwerkt is prachtig. Ik vind dat ze hiermee laat zien dat slangen niet perse alleen maar enge beesten hoeven te zijn.
Hydra was echt een schatje.

 

Daarnaast vind ik de verhaallijn gewoon enorm goed in elkaar steken, alles klopt zo'n beetje voor mijn gevoel en ook al doe ik heel erg mijn best om een minpuntje te bedenken; ik kom er gewoon niet op.

 

Over dat einde laat ik niet veel los behalve dit: wanneer komt deel 2? Want die heb ik ASAP nodig :)

 

Ik ben helemaal betoverd door dit geweldige verhaal en kan niet wachten op het vervolg!

 

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb