Murtagh - Christopher Paolini

Informatie over het boek:
Auteur: Christopher Paolini
Uitgeverij: Boekerij
Bindwijze: Hardcover
Genre: Fantasy
Aantal bladzijden: 544
ISBN: 9789049202118

 

 


Waar gaat het over?

De wereld is niet langer veilig voor drakenrijder Murtagh en zijn draak Thorn. Nu de duistere koning is afgezet moeten ze de consequenties ondergaan van hun – weliswaar onvrij­willige – rol in zijn schrikbewind. Ze zijn gehaat en verstoten door

de samenleving.
Door het land klinken fluisterende stemmen over de broze grond en de vage geur van zwavel in de lucht. Murtagh vermoedt dat er iets kwaadaardigs in de schaduwen van Alagaësia schuilt. Dit is het begin van een epische reis door bekende, maar daarnaast ook onontdekte gebieden, waar Murtagh en Thorn elk wapen in hun arsenaal – zowel hun kracht als hun intelligentie – moeten inzetten om een mysterieuze heks te ­verslaan. Een heks die veel meer geheimen heeft dan iedereen dacht.
In dit meeslepende boek over een van de populairste personages uit Christopher Paolini’s Erfgoed-bestsellerserie moet een drakenrijder ­uitzoeken wie hij is in een wereld waar niemand hem accepteert.

 

 


Wat vinden wij ervan?

Toen laatst dit laatste deel in de Erfgoed-serie door de brievenbus viel (of nou ja, hij werd afgegeven door de postbode, want hij past niet door de brievenbus🫣) waren wij meteen enthousiast!
Een paar jaar geleden maakte ik (Rosalie) mijn allereerste boekverslag op de middelbare school over het eerste deel uit deze serie, Eragon.


Ik weet nog dat ik destijds enorm heb genoten van de boeken, ook al is dat nu bijna acht jaar geleden.
Dus om nu in dit verhaal te duiken voelde aan de ene kant best nostalgisch🤭

 

Ook sluit het helemaal aan bij mijn obsessie met boeken waar draken en drakenrijders inzitten. Op de een of andere manier is dat de fantasy die ik de afgelopen paar weken het liefste lees, dus dit had op geen beter moment kunnen komen!

 

Voor je met het verhaal begint is er een stukje "In den beginne" wat ik zelf ontzettend fijn vindt, omdat ik zo toch weer even werd opgefrist wat betreft het verhaal.

 

Wat ik superleuk vond, is dat gedurende ik verder kwam in het verhaal, er steeds meer stukjes klikten.
Zoals ik eerder al schreef is het voor mij bijna acht jaar geleden dat ik de serie las, dus nu vielen er de hele tijd stukjes van herkenning op zijn plek.
Echt superleuk!

 

Murtagh en Thoorn zijn beide best krachtige en aanwezige personages, maar ik heb mij om heel eerlijk te zijn geen moment gestoord aan ze.

 

Het boek is zelf best dik, ruim 500 bladzijden maar liefst, en toch voelde het niet aan als 500 bladzijden. Ook door de vele dioloog en spanning las het super vlot weg.

 

Daarnaast is de schrijfstijl van Christopher Paolini heel erg fijn en beeldend en leest het gewoon enorm lekker weg.
Het boek zit vol actie en ik vloog er daadwerkelijk doorheen. (Vloog, snap je hem? ;)

 

Nadat ik weer een enorm tof boek over draken en drakenrijders heb gelezen blijf ik het mezelf toch afvragen; wanneer komt mijn draak nou??😜

Het was echt weer een feestje om terug in de Erfgoed serie te mogen vliegen door het verhaal van Murtagh en Thoorn. (ik zou willen zeggen duiken, maar vliegen is toepasselijker ;)
Voor alle andere fans van de Erfgoed serie of draken of allebei; rennen naar die boekhandel!

 

 

 

We willen de uitgeverij enorm bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb