Spoiler Alert - Olivia Dade

Informatie over het boek:
Auteur: Olivia Dade
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Bindwijze: Paperback
Genre: Roman
Aantal pagina's: 447
ISBN: 9789020541342

 

Waar gaat het over?

'Spoiler Alert' van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. 

 

Wat vind ik ervan?

Spoiler Alert van Olivia Dade vond ik een heerlijk, en ook belangrijk, boek.


In Spoiler Alert volgen we April die plussize is, ook wel dik zoals ze zichzelf noemt. Wat ik erg goed vond was de manier wáárop het werd benoemd. Je leest dat April het geen slecht woord vindt. Voor haar is het slechts een bijvoeglijk naamwoord net zoals blond dat is, al wordt er wel bij gezegd dat het ook ligt aan de manier waarop dit wordt gebruikt.


In dit verhaal wordt fatshaming aan het licht gebracht, en wordt duidelijk gemaakt dat dit echt niet oké is.
April is een heerlijk personage met een geweldige dosis zelfvertrouwen!


In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl, met name doordat het vanuit de derde persoon was geschreven. Na ene tijdje maakte dit het echter fijner, omdat je niet de hele tijd hoeft te wisselen van personage.


De fanfictie verhalen die in het boek verwerkt zaten waren een leuk en origineel element! Zoiets heb ik nog niet eerder in een boek gezien. Ook de privéberichten die op het Lavineas-forum werden gestuurd waren een verfrissend element in het boek.


Af en toe vond ik Marcus wat te plakkerig, maar over het algemeen vond ik ook hem een leuk personage.
De boodschap die in dit boek zit: "er kan iemand van je houden als je eruit ziet zoals jij", is prachtig en denk ik een boodschap die we allemaal wat vaker mogen horen!


Echt waar lees dit boek, want boven dat dit boek leuk en romantisch is, is het ook nog eens belangerijk en een een echte aanrader!

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!