Verstand en Gevoel - Jane Austen

Informatie over het boek:

Auteur: Jane Austen
Uitgeverij: Rainbow
Genre: Roman (Klassieker)
Aantal bladzijden: 408
ISBN: 9789041713421

 

Achterflap:

‘Wie trouwt met wie?’ is de vraag waar alles om draait in dit beroemde boek van Jane Austen. De verstandige Elinor Dashwood kijkt vol argwaan toe hoe haar gevoelige zusje Marianne zich het hoofd op hol laat brengen door de in haar ogen ongeschikte Willoughby. Ondertussen vraagt ze zich af of ze zelf ooit de ware liefde zal vinden. Een heerlijk en tijdloos boek.

 


Wat vind ik ervan?


Na Overtuiging van Jane Austen te hebben gelezen, waren we zeker benieuwd naar meer van haar, want geloof het of niet, totdat we Verstand en Gevoel lazen, was dat de enige die we hadden gelezen.
Met dank aan uitgeverij Rainbow mochten wij een recensie exemplaar ontvangen van Verstand en Gevoel, en daar willen we ze voor bedanken!

Verstand en Gevoel is weer een heerlijk boek dat je helemaal meeneemt in de tijd waarin het zich verhaal afspeelt. Jane Austen is een fenomenale auteur, eentje van wie ik betwijfel of ze je kan teleurstellen.
Verstand en Gevoel is net als Overtuiging een boek waar je wel echt je aandacht bij nodig hebt, maar dat maakt het verhaal niet minder.
Verstand en Gevoel maakten allerlei emoties bij mij los, ik kon er hardop om lachen, en sommige momenten waren heerlijk hartverwarmend.
Elinor is ook een fijn hoofdpersonage. Ik moest in het begin eventjes aan haar wennen, maar je raakt steeds meer gehecht aan haar naarmate het verhaal verdert. Tegen het einde voelde ze als een vriendin, ik vindt het geweldig als een boek dat kan doen!
Ook vond ik de rol die Marianne in het verhaal speelde leuk, het zorgde voor een beetje drama in het verhaal ;)
De cover is ook echt weer prachtig en past perfect bij het verhaal! (En past ook bij de andere klassiekers, hoe mooi is dat?!)
Ik heb enorm genoten van dit verhaal, en kan niet wachten om een volgend werk door Jane Austen te lezen.
Verstand en Gevoel is dus net zoals op de achterkant staat, een heerlijk tijdloos boek!

Maak jouw eigen website met JouwWeb