Titel: de Verrader van Evalon

Auteur: Lynette Noni

Uitgever: de Boekerij

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022595480

Prijs: €22,99Dit is waar de Verrader van Evalon over gaat:

Kiva dacht dat ze wist wat ze wilde – wraak. Maar haar tijd in Vallenia heeft alles veranderd. Na de gebeurtenissen in het paleis probeert Kiva er wanhopig achter te komen of haar vrienden en familie veilig zijn en, nog belangrijker, of ze haar ooit kunnen vergeven voor wat ze heeft gedaan. Maar in het koninkrijk van Evalon staat de oorlog op het punt van uitbreken en Kiva, die hieraan heeft bijgedragen, besluit haar gebroken hart opzij te zetten om te helpen.

Haar voornemen resulteert in een zoektocht die Kiva en haar bondgenoten door heel Wenderall zal voeren. Lukt het hen, met Kiva’s verraad nog vers in hun geheugen, om de missie te volbrengen voordat het te laat is?

 

Dit is wat ik van de Verrader van Evalon vond:

 

De Verrader van Evalon is het derde en (helaas) laatste deel in de Genezer-serie. Ik kan na het lezen van dit afsluitende deel in deze trilogie nog maar één ding zeggen; ik heb mijn nieuwe favoriete serie gevonden! ik kan nu al niet wachten om deze serie te herlezen!

 

Net als in de voorgaande delen, lees je in dit verhaal weer mee met Kiva, het hoofdpersonage. In dit boek maakt Kiva emotioneel nogal een reis door. ze heeft het niet altijd makkelijk, en juist door dat te lezen, komt ze een stukje realistischer over. Iedereen verdient iemand die voor je vecht, zelfs als je niet voor jezelf kan vechten. Juist dan.”Naast Kiva lees je natuurlijk ook nog over andere personages uit de vorige delen, zoals Tipp ( een van mijn favoriete personages uit deze serie, hij is zó puur!), Jaren, Caldon en Cresta. Ook leer je nog weer -enigszins- nieuwe personages kennen, waardoor het  verhaal spannend blijft.

 

Lynette Noni heeft een heel fijne, beeldende en toegankelijke schrijfstijl, zoals we vanuit de vorige delen van haar gewend zijn. Deze schrijfstijl zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen en hoewel het geen dun boek is, heb je het zo uit. 

 

De spanning zit er vanaf het begin tot en met het einde goed in. Er zijn bijvoorbeeld plotwendingen die ik totaal niet aan zag komen, maar wel steengoed vond en naar mijn mening ook echt wat toevoegt aan het verhaal. 

 

Zoals eerder genoemd maakt Kiva op emotioneel vlak in dit verhaal nogal een reis door. Tijdens deze reis komen een aantal heftige maar tevens belangrijke onderwerpen naar voren. Voorin het boek zit hiervoor een trigger warning, wat erg fijn is.

 

Ook wil ik nog even benoemd hebben hoe mooi deze limited edition weer is! 

het rode linnen van de hardcover, de dustjacket, de kaart op de schutbladen, de boekenlegger, het hele plaatje klopt helemaal. daarnaast past hij ook nog eens perfect bij de eerste twee delen en is het dus echt een mooi geheel. 

 

Al met al heb ik ontzettend genoten van de Verrader van Evalon, ik vind het dan ook ontzettend jammer dat dit alweer het laatste deel in deze trilogie was, maar ik kan niet wachten om meer werken van Lynette Noni te lezen! Ik heb in ieder geval een nieuwe favoriete serie!

 

De Verrader van Evalon is een heel mooi verhaal over hoop, liefde, vriendschap, het terugvinden van jezelf en daarnaast ook nog eens fantasy van de hoogste plank!Beoordeling: 5 / 5

Maak jouw eigen website met JouwWeb