Acherflap: 

 Ik heet Morgane en ik ga geen uitdaging uit de weg. Integendeel! Ik ben passioneel en vurig, zoals ik is er maar één! Niets houdt me tegen om mijn droom waar te maken: een revolutionaire schoolkrant op poten zetten in mijn nieuwe school. Maar het leven is vol verrassingen... en verliefdheden... en geheimpjes... Dat ga ik ontdekken in het gezelschap van Annabelle, Eddy en Thomas, mijn nieuwe vrienden.

 

Mening:

Ik vond Chat & co 1- Zoistleven een superleuk jeugdboek! Ik denk dan ook dat jongere lezers erg zullen gaan genieten van dit boek, en dit is waarom: 

Wat natuurlijk meteen opvalt als je het boek openslaat is dat veel gedeeltes uit het boek geschreven zijn in de vorm van Chatberichten, en ik denk dat jongere lezers dit erg leuk gaan vinden, je leest namelijk letterlijk de dialoog tussen de personages zonder dat er te veel beschreven wordt. 

Het verhaal zelf is ook gewoon hartstikke leuk, er gebeurde voor mijn gevoel vooral in het begin niet heel veel, maar op het eind kwam alles samen, en vond ik dit achteraf gezien precies in het verhaal passen. 

Wat ik iets minder fijn vond was dat als je dialoog las wat niet in de vorm van chatberichten stond, dat wat er gezegd werd aangeduid werd met streepjes (-zoals dit), en dit was voor mij erg schakelen, en eigenlijk tegen de tijd dat ik eraan gewend was, was het boek al bijna uit. 

Dat was wel weer een pluspunt, het boek las heel erg snel weg, doordat het erg vlot geschreven was, en er niet te moeilijke woorden werden gebruikt. 

Al met al vond ik Chat & co 1 een erg leuk jeugdboek, en daarom geef ik hem 4 sterren. 

RECENSIE-EXEMPLAAR

Maak jouw eigen website met JouwWeb