Heen - Mel Hartman

Informatie over het boek:
Auteur: Mel Hartman
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 358
ISBN: 9789464510850

 

 

 


Waar gaat het over?

De zestienjarige George Borg leidt een eenvoudig leven, tot dat compleet overhoop gegooid wordt. De wereld is niet zoals iedereen denkt. Niet alle mensen zijn menselijk, en zij is allesbehalve doorsnee. Ze voelt immers Tunnels aan, een doorgang tussen werelden. Omwille van haar talent wordt ze naar De Ark gebracht, een bijzonder opleiding- en opvangcentrum voor wezens. Daar gaat een fascinerende wereld voor haar open, maar ontdekt ze ook steeds meer gevaren. En is iedereen wel zo blij met haar gave?

 

 

 

Wat vind ik ervan?

Heen is het derde boek van Mel Hartman dat ik las. Hiervoor las ik al de eerste twee delen uit haar jeugdserie.
Hotel op de rots en Hotel in de wolken! Beide boeken bevielen mij erg goed, dus toen we zagen dat er een nieuw boek van Mel Hartman uitkwam wisten we meteen dat we die moesten lezen!
Daarnaast hebben we ook nog een van haar eerdere YA boeken in de kast staan; Als Doden Dromen, die moeten we nog altijd lezen.
(Iets met die oneindige tbr)

Toen we heb binnenkregen had ik nog maar een paar dagen om hem te lezen voor de blogtour, en heel even was ik bang dat ik hem niet op tijd uit ging krijgen. Gelukkig voor mij leest Heen ontzettend snel weg!
Ik vloog door de pagina's heen en voor ik het wist was ik alweer bij hoofdstuk 10.

Heen begint meteen goed. We lezen direct vanuit het punt waar alle actie in het boek begint. Echter was dat misschien iets té snel naar mijn mening.

Af en toe voelde het boek iets meer aan als een jeugdboek voor 10- 12 dan een YA boek. Dat komt met name door de benamingen van sommige dingen en de manier van hoe sommige zinnen liepen. Denk aan Floepers en Stekkernekkers. Het is ook ene redelijk makkelijk boek, waardoor het af en toe aanvoelde alsof het voor een wat jonger publiek bestemd was.

In het boek zit voldoende spanning om het boeiend te houden, en dat is ontzettend fijn!

Ook vind ik het hele concept van de Tunnels tussen verschillende dimensies en het feit dat George die aan kan voelen ontzettend gaaf! Mel Hartman heeft dat ook nog eens op een fijne manier uitgelegd waardoor het niet onnodig lastig wordt voor de lezer!

Dat vind ik overigens nog zoiets gaafs, dat de hoofdpersoon een meisje heeft die George als naam heeft! In het begin was het verwarrend, maar hoe verder je komt, hoe meer je begint te begrijpen dat George echt bij haar past en dat de auteur geen betere naam had kunnen kiezen!

Al met al heb ik erg genoten van dit boek en ben ik ervan overtuigd dat andere lezers dat ook zullen kunnen gaan doen!


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!