Fantasia XVI - Geronimo Stilton

Informatie over het boek:
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgever: Baeckens Books (Ofwel De Wakkere Muis ;)
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 284
ISBN: 9789464290462

 

 


Waar gaat het over?

Kersverse keizerin Alina heeft het oude imperium nieuw leven ingeblazen met haar harmonieuze manier van regeren. Maar helaas duurt deze vredige periode niet lang; een nieuwe dreiging brengt het magische gebied meteen alweer uit zijn evenwicht. Want in een vergeten rijk heeft het Leger der Onzichtbaren in het geheim een nieuwe aanval beraamd en nu raast er iets afschrikwekkends over Fantasia, dat alles en iedereen op zijn pad van kleur doet verschieten en in gevaar brengt. De Ridder zonder Vrees of Blaam, oftewel Geronimo, wordt ingeschakeld om het samen met Alina, haar trouwe drakentemmer en nog twee bijzondere bondgenoten op te nemen tegen deze venijnige vijand. Lukt het ze hem uit de weg te ruimen voordat Fantasia voor altijd van al zijn schitterende kleuren en geuren beroofd is?

 

 

 


Wat vonden wij en ons zusje ervan?

Toen we werden gevraagd voor de blogtour van dit gave boek werd ik helemaal bij.
De voorgaande delen (tot deel 12 om exact te zijn) heb ik als kind verslonden. Dat waren echt de boeken waar ik elke keer naar uit.
Geronimo Stilton heeft het nog steeds, want ook deze is weer geweldig.
Om weer weg te kunnen duiken in een nieuw Fantasia boek voelde stiekem een beetje als thuis komen.
Ik heb er met volle teugen van genoten!
Wederom zitten in dit deel weer leuke 3d plaatjes en geuren (die het bij kinderen altijd erg goed doen, ik spreek uit ervaring ;)
Nog iets waar ik altijd van kan genieten in een Fantasia zijn de afwisselingen van verschillende lettertypes, groottes en kleuren van de woorden. Alleen het openslaan van een Fantasia boek is al een feestje.
De geweldige illustraties en de fijne schrijfstijl van Geronimo Stilton slepen je echt weer mee in het verhaal.
In dit avontuur volgen we onder andere Alina, de kersverse Keizerin, zij als personage voegt ook echt wat toe aan het verhaal.
Ook Kawan, de witte tijger die ook op de kaft van het boek te zien is, is erg leuk!
Het boek zit weer boordevool met spanning, van het Grote Grijs, gevaarlijke tovenaars tot een leger van onzichtbaren... Je wilt blijven lezen.
Het boek eindigt met een halve cliffhanger, waardoor ik erg benieuwd ben geworden naar deel zeventien!
De fantasie die weer in fantasia verwerkt is, is wederom geweldig en één van de redenen waarom ik zo erg van deze serie hou.
Alle dingen die je zou willen kunnen of zou willen zien zijn in Fantasia mogelijk. De magie is eindeloos.
Deze serie heeft voor altijd een plekje in mijn hart, en ik weet zeker ook in een heleboel andere kinderharten.

 

Wat vond ons zusje ervan?

"Ik vond Fantasia XVI erg leuk boek omdat je er gelijk in wordt gezogen. Ik vind Kawan een heel leuke tijger en die zou ik wel willen ontmoeten. Mijn favoriete personages zijn Kapitein Haak en de Bozs Heks van het Westen. Ik vond Hordus de tivenaar niet erg leuk.  Normaal vind ik lezen niet zo leuk maar Fantasia wel altijd, deze ook weer.
Het is een heel spannend avontuur weer en ik kan niet wachten op deel zeventien!
Ik denk dat jongens en meisjes die houden van spannende avonturen en fantasie en magie, dit boek ook heel erg leuk gaan vinden."

 


Graag willen wij de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!