Storm in een glas takkenthee - Jacodine van de Velde

Informatie over het boek:
Auteur: Jacodine van de Velde
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Bindwijze: Paperback
Genre: Feelgood
Aantal bladzijden: 249
ISBN: 9789493265349

 

 


Waar gaat het over?

Na een turbulente scheiding heeft Sara bij Camiel opnieuw de liefde gevonden. Met volle teugen geniet ze van hun nieuw samengestelde gezin. Daarnaast werkt ze met plezier in de Bagels & Beans-vestiging van haar vriendin Marit en heeft ze een modus gevonden in de omgang met haar ex Stef. Helaas komt daar verandering in wanneer Stef hoort dat Sara ten huwelijk is gevraagd door Camiel. Hij haalt van alles uit de kast om haar zover te krijgen bij hem terug te komen. Wanneer in haar familie ook nog het noodlot toeslaat, is een bruiloft wel het laatste waar haar hoofd naar staat.

In dit vervolg op Zwarte koffie, macchiato en takkenthee lees je hoe het verder gaat met Sara en haar dochtertjes Jenna en Liv. Weet Sara het hoofd boven water te houden? En is de liefde tussen haar en Camiel sterk genoeg om te overleven in de storm in hun glas takkenthee?

 

 


Wat vind ik ervan?

Vlak na het ingaan van het nieuwe jaar las ik Bagels en een bakkie troost uit. (Letterlijk, want het was half 3 's nachts op 1 januari toen ik die uit las)

Nu zijn we alweer aan het einde van dit jaar en las ik het vervolg op het eerste deel van dat boek: Storm in een glas takkenthee.

In dit deel volgen we weer Sara en Camiel, die we dus al kennen van het eerste boek in deze serie; Zwarte koffie, macchiato en takkenthee.


Ook lezen we weer genoeg over hun dochters, Liv, Jenna en Nova.
Superleuk, want ik vind ze ontzettend schattig overkomen in de boeken!

We gaan in dit boek ongeveer verder waar we zijn gebleven aan het einde van Zwarte koffie, macchiato en takkenthee.


Daardoor hoefde ik niet in het verhaal te komen en voelde het alsof ik er al in zat.

Ook de personages kenden we al, maar persoonlijk vond ik het heel erg mooi om te zien hoe sommige personages (ik vermijd namen vanwege spoilers ;) een enorme persoonlijke groei doormaakten! De manier waarop Jacodine van de Velde dit heeft gedaan is prachtig en erg realistisch.

Ook de schrijfstijl van Jacodine blijft erg fijn. Tot nu toe vond ik al haar boeken erg fijn weglezen, en ook deze is daar geen verandering in.


Ik heb hem, letterlijk, in één zit uitgelezen.
Iedere keer dat ik bij mezelf dacht " Ja, oke, nu leg ik hem echt weg.." sloeg ik toch weer een bladzijde om. En nog een. En nog een... Net zolang tot het boek uit was.

 

Daarnaast vind ik het bijzonder hoe ik aan een bepaald personage zowaar een nog grotere hekel heb gekregen na het lezen van dit tweede deel🙈


Ik leefde gewoonweg zo erg mee met de personages dat ik gewoon niet anders kon :)

In dit boek gebeurt een heleboel, maar ook niet te veel. Het is gewoon precies goed.

Ik klink vast ontzettend eentonig, maar dat is omdat ik gewoon echt enorm heb genoten van dit boek!
Ik wil meer!

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb