Achterflap: 

Sophia King is inmiddels een jongedame van twintig jaar. Ze heeft een liefdevolle en stabiele thuisbasis, leuke vriendinnen, volgt een dansopleiding en heeft een relatie met de populairste danser op school: Mason. Sophia is ook succesvol vlogster. Haar kanaal Sophia – Queen of Kings heeft bijna driehonderdduizend volgers en groeit nog iedere dag. Alles op de rit, toch? Dan komt er een nieuwe leraar de school binnenwandelen. De jonge Scott van Spakenburg is aangenomen als zangdocent en ziet in Sophia een nieuw talent, wanneer hij haar – per ongeluk – een keer hoort zingen. Sophia wordt door hem uitgedaagd alles uit haar carrière te halen, maar achter de blinkende façade schuilt een onzeker meisje met ADHD en een flinke dosis aan dagelijkse medicatie. In no time ontstaat er totale chaos in het leven van Sophia en ze is al zo chaotisch. Weet Scott haar zover te krijgen haar talenten te delen met de wereld? En nog belangrijker: hoe dealt Sophia met deze vreselijk knappe, innemende en sexy leraar? 

 

Mening:  

Een week geleden las ik Totale Chaos van Olivia Lewis. Dit is wat ik ervan vond: 

Totale Chaos is eigenlijk een spin-off van de King serie, en ondanks dat de schrijfster je wel aanraadt om eerst die serie te lezen, heb ik toch deze als eerst gelezen. Ik had helemaal niet het gevoel dat ik stukken informatie miste, je kan hem dus naar mijn mening prima als eerst lezen! 

Het boek las heel makkelijk en snel weg, ik had hem in een avondje uit. Dit komt mede door de schrijfstijl van Olivia Lewis; ze heeft een hele makkelijk te volgen schrijfstijl. Dit vond ik erg fijn. 

De personages zijn ontzettend goed uitgewerkt. Ik leefde mee met Sophia, en ik had echt een hekel aan Mason. Ik vond de vriendinnen van Sophia echt superleuk, helemaal richting het einde van het verhaal.  

Ik had wel soms het gevoel dat Sophia beschreven werd als een klein kind, terwijl ze een vrouw van twintig is. Dit kan ook komen doordat ze wat met  haar docent krijgt, dat het voor mij persoonlijk daardoor zo aanvoelt. 

Het einde vond ik GE-WEL-DIG! Het was een heel krachtig einde, het was zeker mijn favoriete deel van het boek! 
 

Sophia ontwikkelt zich gedurende het verhaal heel goed. Ze leert voor zichzelf opkomen en ze leert haar angsten overwinnen (met hier en daar wat hulp natuurlijk). 

Het boek had ook nog eens een goede spanningsopbouw waardoor het verhaal niet te eentonig of saai werd, ik wilde door blijven lezen. 

Al met al vond ik Totale Chaos een  erg goed boek, en is het zeker een aanrader! ik ben zeker benieuwd naar de volgende delen uit deze serie!

Beoordeling: 4/5 

Maak jouw eigen website met JouwWeb