Het Geheim van het Oude Strandhuis - Isolde Boers

 

Informatie over het boek:
Auteur: Isolde Boers
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 237
ISBN: 9789492585899

 

Waar gaat het over?
Een levend huis, nachtmerries, een mysterieuze kat en een schoenendoos vol verrassingen. Op een dag krijgt Chiara een brief van een zekere Quentin Q, die een oude bekende blijkt te zijn. Hij nodigt haar uit om op bezoek te komen in zijn oude strandhuis in St Ives. Op zolder heeft hij een doos gevonden met spullen die van haar zijn. Hoe kan dat? Chiara is nog nooit in St Ives geweest en kent ook niemand die daar woont. De schoenendoos is het begin van een spannende zoektocht in het oude strandhuis en op het strand. Gelukkig gaat Paul, Quentins neefje, mee op avontuur. Reis met Chiara mee naar Cornwall en ontdek de geheimen van het oude strandhuis en de magie van de zee.

 

Wat vind ik ervan?

Toen Het Geheim van het Oude Strandhuis voorbijkwam en ik zag dat Cornwall een deel speelde in het verhaal was ik meteen benieuwd, de achterflap sprak mij meteen aan!


Je opent het boek en wordt meteen in het verhaal gezogen, niks geen superlange intro, die eigenlijk niets met het verhaal te maken heeft, nee het verhaal begint vlot en dat is vooral bij een jeugdboek erg fijn is!


Ik had een beetje mijn twijfels bij het gedrag van de vader, die haar dochter in haar eentje naar Cornwall wilde laten gaan, maar gezien het verhaal valt dit nog te begrijpen.


Zodra Chiara in Cornwall aankomt begint het mysterie, en vanaf daar heb ik het boek ook niet meer weg kunnen leggen.


Doordat Chiara, de hoofdpersoon, met vragen zit, zit jij dat als lezer ook, één van de redenen dat ik het niet meer weg kon leggen.


Verder was het ook heel gaaf joe de droom (die Chiara heeft) eerst niet compleet is, maar hoe meer vragen van haar worden beantwoord, hoe completer die wordt. Doordat deze droom telkens terug kwam was dit erg tof.


Het magische element was geweldig, en samen met het mysterie gaat dit verhaal veel kinderen aanspreken!


Een heerlijk magisch, raadselachtig verhaal!

Maak jouw eigen website met JouwWeb