Titel: Winter in de B&B

Auteur: Kaat de Kock

Uitgever: Uitgeverij Hamley Books

ISBN: 9789464208481

Prijs: 20,99

Dit is waar het boek over gaat:

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het 'vakantiehuis' een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo'n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

 

Dit is wat ik ervan vond:

Winter in de B&B was het eerste boek van Kaat de Kock dat ik las, en dit is wat ik ervan vond:

 

het boek begon veelbelovend, ik zat vanaf het begin volop in het verhaal, ook al waren er kleine dingetjes die niet zo realistisch waren (maar dit maakt natuurlijk helemaal niet uit, het is een fictief verhaal). Ik was vanaf het begin meteen verliefd op de setting van het verhaal, het kleine dorpje in de Ardennen, en het het feit dat dit verhaal zich in de winter afspeelt maakt deze setting helemaal compleet.

 

Iets wat ik persoonlijk minder fijn vond, was hoe snel de relatie tussen Hanne en Jens zich ontwikkelde, je las hier bijna niks over wat deze relatie voor mij heel onrealistisch maakt. het ene hoofdstuk hadden ze net gekust en in het volgende hoofdstuk was er ineens tijd voorbij en hadden ze een relatie.

 

Wat ik erg goed aan het verhaal vond was Hanne (het hoofdpersonage), zij was heel mooi uitgewerkt, en ik had totaal niet het gevoel dat zij fictief was, zo echt voelde ze aan. nog een personage wat ik erg leuk vond was de moeder van Hanne, ik heb zo enorm om haar moeten lachen!

 

wat ik ook nog even gezegd wil hebben is hoe mooi deze cover is! het past echt perfect bij het verhaal! al net zo mooi is het binnenwerk!  samen met de cover vormen zij een perfect geheel. 

 

De schrijfstijl van Kaat de Kock was erg fijn, hierdoor las het boek erg vlot weg, ik had het in één zit uit!

 

over het algemeen vond ik Winter in de B&B een leuk verhaal, en als jij van een winterse feelgood houdt, dan is dit zeker een aanrader voor jou!

beoordeling: 3/5

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb