De Kracht van Elena - Petra Doom

Titel: de Kracht van Elena

Auteur(s) : Petra Doom

Uitgeverij: Hamley Books

ISBN : 9789464510942

Bindwijze : Hardcover

Prijs: €20.99

 

Dit is waar de kracht van Elena over gaat:

 

Het ondenkbare is gebeurd. Een lid van Elena's strijdgroep is in bezit genomen door een Sirene. Ze heeft gefaald als leider. Maar hoe kan ze zichzelf opnieuw bewijzen, als ze niet mag deelnemen aan de jacht op het onderwereldwezen dat hij is geworden? Ariane heeft haar Lied van Kracht gevonden, maar ze worstelt met de consequenties. Haar gave is er een die al eeuwen vervloekt wordt. Zonder haar zou Lorcans Lied nooit zo'n fatale gevolgen gehad hebben. Kan ze hem bewijzen dat een Zanger het tij ook ten goede kan keren?

 

Dit is wat ik van de Kracht van Elena vond:

 

De Kracht van Elena is het tweede deel in de kinderen van Orpheus serie, geschreven door Petra Doom. Van het eerste deel; Het lied van Ariane, heb ik destijds ontzettend genoten, dus ik kon niet wachten om aan dit tweede deel te beginnen! 

Ik moet toegeven dat het even duurde voor ik in het verhaal zat. Ik denk dat dat komt omdat het alweer best een poosje geleden is dat ik het eerste deel las. Ik zou dus aanraden om deze twee delen gelijk achter elkaar aan te lezen, zo blijf je echt in het verhaal zitten. Vanaf het moment dat ik echt helemaal in het verhaal zat, las het boek hartstikke snel weg.

Petra Doom heeft een erg beeldende schrijfstijl die vlot wegleest. Ze wisselt de spanning goed af met de wat luchtigere stukken. 

Wat ik erg mooi vind aan dit boek, zijn de vriendschappen tussen de personages. Hierdoor voelen ze wat 'echter' aan. De personages zijn dan ook goed uitgewerkt. De meeste ken je al vanuit het eerste deel, maar in dit deel leer je ze nog beter kennen!

Nog iets wat ik erg mooi vond aan dit verhaal, of eigenlijk deze serie in het algemeen, is de onderliggende boodschap. Muziek heelt en laat je leven, laat je voelen. Dat gecombineerd met magie zorgt voor een heel origineel, ontzettend gave vibe.

Wat ik ook nog even gezegd wil hebben, is hoe mooi deze cover en het binnenwerk weer zijn! Samen met het verhaal vormen ze echt een geheel.

Over het algemeen heb ik ontzettend genoten van De kracht van Elena. Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die kan genieten van een goeie young adult fantasy! Wel zou ik het eerste deel eerst lezen.

 

Beoordeling: 4 / 5