Titel: de IJzige verloofde

Auteur: Christelle Dabos

Uitgever: Luitingh Sijthoff

Bindwijze: Hardcover

ISBN:  9789024587223

Prijs: €24.99Dit is waar de IJzige verloofde over gaat:

 

 Ophelia, een eigenzinnig buitenbeentje en onbegrepen genie, heeft unieke gaven: ze kan door spiegels reizen en ze kan met haar handen de geschiedenis van voorwerpen lezen. Ze leidt een rustig bestaan op de ark Anima. Tot ze onverwachts wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert maar invloedrijk lid van de Drakenclan. Ophelia is gedwongen haar verloofde te volgen naar de Hemelburcht op de ijzige ark Pool, waar niemand te vertrouwen is. Daar ontdekt ze dat ze een pion is in een politiek spel dat niet alleen verschrikkelijke gevolgen heeft voor haar eigen leven, maar ook voor haar geliefde ark Anima.Dit is wat ik van de IJzige verloofde vond:

 

Voor ik de IJzige Verloofde, had ik al een tijdje geen fantasy meer gelezen, terwijl het een van mijn favoriete genres is. Daarom, maar ook omdat ik al heel veel goeds over dit eerste deel uit de spiegelpassante had gehoord, kon ik niet wachten om dit boek te gaan lezen. Na het lezen kan ik nog maar één ding zeggen: ik wil meer.

 

De IJzige Verloofde is voor een Young Adult vrij dik; het boek telt bijna 500 bladzijden. Toch voelde het helemaal niet alsof ik een dikke pil aan het lezen was; ik had het boek vrij snel uit. Enkel in het begin kwam het verhaal voor mijn gevoel wat traag op gang. ik moest er echt even inkomen. Na een aantal hoofdstukken zat ik echt in het verhaal en kon ik het boek niet meer wegleggen. Ik wilde -nee moest- weten hoe dit verhaal verder ging.

 

Christelle Dabos heeft een heel fijne beeldende schrijfstijl. Je krijgt als lezer een goed beeld van de wereld waar de personages in leven, waarbij je niet té veel informatie krijgt in één keer. de balans tussen luchtigheid en wordbuilding is precies goed. Ook is het verhaal een beetje mysterieus, waardoor je door wil blijven lezen.

 

De personages waren erg goed uitgewerkt. Ophelia is echt een personage waar je je als lezer in kan leven. Ze maakt best wat veranderingen mee gedurende het verhaal en om haar emoties te lezen tijdens deze gebeurtenissen is heel tof. Ook is ze een beetje het buitenbeentje wat haar, naar mijn mening, nog toffer maakt. 

Dan heb je ook nog Thorn, de man aan wie Ophelia uitgehuwelijkt is. In het begin komt hij vrij ijzig over, maar naarmate het verhaal vordert leer je hem steeds beter kennen. Hierdoor vond ik hem steeds leuker worden en keek ik echt uit naar de stukken waar Thorn ook in voor kwam. (hoe tof zijn de namen Ophelia en Thorn trouwens?!)

 

Hoewel het verhaal dus ietsje traag op gang kwam, heb ik echt met volle teugen van dit verhaal genoten! ik ben ontzettend benieuwd naar het tweede deel uit deze serie en kan niet wachten om te weten hoe het verhaal van Ophelia en Thorn verder gaat!

 

De IJzige Verloofde is een absolute aanrader voor alle Fantasy liefhebbers onder ons! 

 

Beoordeling: 4.5 / 5 

Maak jouw eigen website met JouwWeb