Oktober Koning - Pamela Sharon

Informatie over het boek;
Auteur: Pamela Sharon
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Paperback
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 443
ISBN: 9789464510324

 

 


Waar gaat het over?

Tien miljoen euro. Tien opdrachten. Vier spelers. Eén winnaar. Wie wordt De Oktober Koning? Mara is een leerkracht en alleenstaande moeder van twee kinderen. Dex probeert een beter leven voor zichzelf op te bouwen nadat hij zijn moeder verloren heeft. Julia weet met moeite haar hoofd boven water te houden nadat haar man hun fortuin erdoorheen gejaagd heeft. Vincent wil ontsnappen uit de sleur van zijn leven.

Alle vier ontvangen ze een uitnodiging voor De Oktober Koning, een mysterieus;spel waarbij de winnaar kans maakt op tien miljoen euro. Al snel verliezen de vier spelers zich in een spel waarbij de opdrachten steeds vreemder worden en niets is wat het lijkt. Is een mensenleven tien miljoen euro waard?

 

 

 

Wat vind ik ervan?

Oktober Koning is het eerste boek van Pamela Sharon dat ik las. Hoewel ik wel meer dan eens haar andere boeken voorbij heb zien komen, heb ik ze tot nu toe nog niet gelezen.

Na het lezen van de achterflap van Oktober Koning was ik razend benieuwd. Het verhaal klonk ontzettend intrigerend, en de laatste tijd weet ik thrillers en mysterie boeken steeds meer te waarderen.
Tel daar de ontzettend prachtige cover bij op en ik was om.

Oktober Koning begon een beetje verwarrend voor mijn gevoel.
In het boek lees je vanuit best veel personages; Vincent, Mara, Julia, Dexter en de Joker.
Daarnaast hadden ze ook nog elk een spelnaam geïnspireerd op speelkaarten (dat is iets wat ik dan weer ontzettend tof vind! Want hoe in hemelsnaam bedenk je het?😍) : Hartenheer, Ruitenvrouw, Schoppenheer en Klavervrouw.

Het zijn een heleboel namen/benamingen en zeker in het begin was het voor mij erg lastig om de personages uitelkaar te houden. Al helemaal omdat ik toen nog niet zo snel wist wie bij welke benaming hoorde. Ik had het dan ook erg fijn gevonden als voor het nieuwe hoofdstuk duidelijk werd vanuit wie je leest (disclaimer, het icoon van de bijbehorende speelkaart (denk aan, harten, klaver, schoppen en ruiten) staat wel bij de hoofdstukken, maar zoals ik al zei duurde het echt een poosje voordat ik wist wie wie was🙈)

Dit vond ik erg jammer want hierdoor duurde het ook wat langer voor ik goed en wel in het verhaal zat.

Echter is het een super origineel concept, en eentje die ik nog niet eerder heb gezien. Ik vraag me echt af hoe de auteur op dit alles is gekomen🙈

Ook vind ik de details in het boek geweldig en was het superleuk om steeds weer te bedenken welke kleine hints er waren.
Zo waren er bijvoorbeeld tien spellen. Tien. Oktober Koning is natuurlijk de titel, maar daarbij is oktober ook nog eens de tiende maand.
Dit soort kleine dingen maakten het lezen een stuk leuker én interessanter.

Ook vond ik de stukken geschreven vanuit de Joker ontzettend tof gedaan. Door die stukken bleef ik mij maar afvragen wie of wat de Joker was en daardoor bleef ik alsmaar verder lezen.

Ik heb er dan ook niet heel lang over gedaan om dit boek uit te lezen.

Het einde doet vermoeden dat er ook een deel twee komt van dit boek, en ondanks dat ik wat kritiekpuntjes had over dit eerste deel, ben ik wel erg benieuwd naar het tweede deel!
(En ik ben heel erg benieuwd naar die titel! Iets met november lijkt mij erg leuk 😉)

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb