titel: Peter&Pan 

auteur: Dimitri Balcaen

bindwijze: Hardcover 

 

Dit is waar het boek over gaat:

Hoe ver zou jij gaan voor je kind? Voor James Barrie en zijn bemanning was het antwoord op die vraag simpel: Zo ver als nodig is. Volg hen op hun zoektocht die hen van Engeland naar een nooitgedachtland brengt, waar ze het moeten opnemen tegen inboorlingen, zeemeerminnen en goden uit lang vervlogen tijden. Trotseer deze gevaren samen met hen en ontdek voor eens en altijd hoe Peter Pan werd.

 

dit is wat ik ervan vond:

 

Peter Pan is een sprookje wat we volgens mij allemaal wel kennen, en daarom was ik dan ook erg benieuwd naar dit boek, kijk alleen al naar de cover, hoe mooi is die wel niet?!

 

Het boek begint meteen met een spannende gebeurtenis, waardoor je meteen verder wil lezen en wil weten wat de aanleiding was voor deze gebeurtenis. ( ik probeer geen spoilers te geven) Doordat het begin zo spannend is, belooft het veel voor de rest van het verhaal.

 

Voor mijn gevoel was het verhaal wel een beetje oppervlakkig, ik kon me niet zo goed inleven in de personages, waardoor het verhaal wat minder makkelijk wegleest, Ik had het gevoel dat er wat meer diepgang in met name de personages had kunnen zitten.

 

wat ik erg leuk vond was het stukje Griekse Mythologie in het verhaal, dit voegde voor mijn gevoel net weer wat extra’s toe aan het boek en waar ik wat diepgang miste, maakte de Griekse mythologie dit goed.

 

Omdat Peter en Pan een hervertelling is, is het verhaal natuurlijk niet exact het sprookje, maar zitten er ook draaien aan het verhaal. ik vond sommige van deze twists een beetje vergezocht. er zaten gelukkig ook wel veel Herkenbare aspecten uit het normale peter pan verhaal in. 

 

een van de beste dingen aan het verhaal was naar mijn mening absoluut het einde, dat maakte een aantal dingen die ik wat minder goed vond veel beter!

Peter en pan is een Donker moderne hervertelling met een aantal twists, en als jij fan bent van sprookjes (en dan met name peter pan) is dit zeker een aanrader voor jou!

 

beoordeling: 2,5/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb