Informatie over het boek: 

Uitgeverij: Iceberg Books 

Auteur: Jasper T Scott 

Bindwijze: Paperback

Genre: Science Fiction Thriller 

 

Waar gaat het over? 

 

Bill Steele probeert te overleven in de competitieve wereld van luxe vakantieoorden op het eiland Kauai. Vandaag is een bijzonder slechte dag: de waterleiding is gebarsten en zijn gasten eisen compensatie of dreigen anders met slechte recensies. Bills dochter staat op het punt geschorst te worden omdat ze op school gevochten heeft. Dan valt een donkere schaduw over het eiland. Het is geen maansverduistering, want Bill ziet het licht van de maan duidelijk glinsteren op het zeewater. Dit is iets anders. Even later vallen er meteoren... maar zijn het wel echt meteoren? Vanaf dat moment is niets meer zoals het was en is niemand zijn of haar leven nog zeker. Zijn het aliens, is het een natuurramp, komt het onheil van een onbekende machtswellusteling? Contact met de buitenwereld is nauwelijks mogelijk dus vechten de bewoners en de gasten van het eiland voorlopig tegen een onbekend vijand. Een wrede vijand…

 

 

 

Wat vond ik ervan?

 

 

Zonneshaduw van Jasper T Scott is een science fiction waarin de hoofdpersoon Bill te maken krijgt met een buitenaardse vijand. 

 

Jasper T Scott kennen we al van een eerder boek; Stelsel Onbekend. 

Zoals jullie destijds misschien gelezen hebben vonden we Stelsel Onbekend een erg tof boek, wat natuurlijk zeker nieuwsgierig maakte naar dit boek.

 

De schrijfstijl van de auteur is redelijk gelijk met zijn andere boek, al zitten er zo nu en dan stukjes in die ik iets minder makkelijk vond weg lezen. 

 

Dat waren voornamelijk de stukken zonder dialoog, zo nu en dan zat er een hele bladzijde of meer waarin ik echt ontzettend veel moeite had om mijn aandacht er bij te houden. 

 

Het boek zit boordevol met actie en ook het plot zelf is interessant. 

Zo af en toe zat ik mij echt af te vragen hoe dit mogelijk kon zijn; iets wat zo mooi is aan het lezen van science fiction. 

 

Het boek bevat diverse personages; van personages die echt geweldig zijn tot echt afschrikwekkende. 

Wel vind ik mooi dat ook de geweldige personages in mijn ogen hun gebreken hadden.

 

Als ik een favoriet personage zou moeten kiezen, dan zou ik denk voor Ashley of Beth gaan. Niet perse vanwege hun rol in het verhaal, maar meer omdat ik hen allebei ontzettend mooi beschreven vind ☺️

 

Daarnaast is dit niet een gewone science fiction, maar is het een science fiction thriller. 

En dat laat zich gedurende het boek ook echt goed zien; het is namelijk super spannend en er zat een voor mij mysterieus randje aan. 

 

Het is niet mijn favoriete science fiction boek (dat zal toch echt Sterrenvlucht blijven 🙈) , maar zeker erg leuk en kan met recht toegevoegd worden aan het lijstje van toffe science fiction boeken! 

Beoordeling: 4/5

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb