Het Magische Meer - Rani de Vadder

Informatie over het boek:
Auteur: Rani de Vadder
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Genre: Jeugd / fantasy
Aantal pagina's: 222

 


Waar gaat het over?

Wanneer de tweelingzus van Fie heel erg ziek wordt, komt ze in een coma terecht. Maar volgens Fie ligt Minne in een diepe slaap, waar ze zonder de hulp van Fie niet meer uit zal geraken. Samen met haar vriend Alex reist Fie in haar dromen naar de magische wereld, Withaven, die door de tweelingzussen werd gemaakt. Tijdens de reis krijgen de vrienden hulp van verschillende wezens, waardoor zowel Fie als Alex ervan overtuigd raken dat ze Minne echt kunnen redden. Maar als ze op het kwaad stuiten dat Minne in zijn greep houdt, lijkt een oplossing wel heel ver weg.

 

 

Wat vind ik ervan?


Het Magische Meer is het tweede jeugdboek van Rani de Vadder, eentje waarvan ik weer volop genoten heb.

Buiten dat het om een tweeling gaat (kleine pluspumt ;) zijn de hoofdpersongaes Fie en Alex, één van de tweeling en een van hun vrienden.

Net zoals in haar vorige jeugdboek weet Rani weer fijne personages neer te zetten met voldoende diepgang.

Hierdoor leest het verhaal ontzettend fijn.

Ook heb ik weer enorm genoten van de manier waarop Rani schrijft, ze doet dit met zoveel "magie" en zo'n fijne afwisseling tussen dialoog en omschrijvingen dat het supervlot wegleest en bijdraagt aan de leeservaring.

In dit boek speelt magie een grote rol en Rani heeft dit werkelijk prachtig verwerkt. Van de trolkat, de gemene heks tot de prachtige magische plek Withaven, dit boek heeft het helemaal!

Withaven is een fictionele plek dus heb je al snel veel uitleg nodig, maar dat was hier niet het geval, de auteur heeft het simpel en toch heel duidelijk weten te houden. (Met natuurlijk de nodige mysteries in het verhaal maar die hebben dan weer wat minder te maken met Withaven als plek)

Het concept van een verhaal dat zich deels afspeelt in een fictieve en deels in onze wereld vind ik ontzettend origineel en ik heb er dan ook nog nooit van gehoord.

Ik ben superblij dat ze dit goed heeft kunnen verwerken in het boek!
Ik ben fan!

Het Magische Meer is wederom een geweldig jeugdboek dat lastig te overtreffen gaat zijn! Ik heb genoten met de hoofdletter G!

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!