De Koningin van Verraad - Danielle L Jensen

Informatie over het boek:
Auteur: Danielle L Jensen
Uitgeverij: Boekerij
Bindwijze: Hardcover
Genre: Fantasy
Aantal bladzijden: 375
ISBN: 9789022595886

 

 


Waar gaat het over?

Als alles wat Lara liefheeft wordt bedreigd moet ze beslissen voor wie – en wat – ze vecht: voor haar koninkrijk, voor haar man of voor zichzelf?

Lara was koningin, maar leeft nu in ballingschap als verrader. Niet lang geleden heeft ze moeten toekijken hoe haar eigen vader Ithicana veroverde, zonder dat ze ook maar iets kon doen om hem te stoppen. Als ze erachter komt dat haar man Aren tijdens de strijd niet vermoord, maar gevangen genomen is, weet Lara dat er maar één reden is waarom haar vader hiervoor heeft gekozen: Aren dient als lokaas voor zijn verraderlijke dochter.

Voor Lara zit er niets anders op: ze zal terugkeren naar Ithicana met een plan om niet alleen koning Aren, maar ook het Koninkrijk der Bruggen te bevrijden uit de klauwen van haar vader. Hiervoor zal ze zijn eigen wapens tegen hem moeten gebruiken: de zussen van wie ze het leven heeft gespaard. Al snel zijn er meer tegenstanders dan Lara had verwacht. Niemand is te vertrouwen en vijanden en bondgenoten wisselen van kant. Maar haar grootste tegenstander is misschien juist wel de man die ze probeert te bevrijden – de man die ze heeft verraden.

 

 

 

Wat vind ik ervan?

Oke, allemaal, dit is geen oefening. Ik herhaal: dit is geen oefening want het tweede deel van Het koninkrijk der Bruggen is eindelijk verschenen!

Sinds ik deel 1 uit heb gelezen ben ik echt gaan aftellen naar deel 2, want degenen die ons al volgden toen deel 1 uitkwam die zullen misschien wel weten dat ik na het einde van deel 1 niet oké was 🙈

 

Nu is het tweede deel uit en ben ik zo enorm blij dat ik die heb kunnen lezen !
Hoewel het best een poosje geleden was dat ik deel 1 las, zat dat boek nog zo goed in mijn hoofd dat ik direct in deel 2 kon beginnen. Deel 2 gaat verder waar je in deel 1 bent gebleven en ik zat er direct weer helemaal in!

 

Mijn bedoeling was om er 's avonds voor ik naar bed ging een beginnetje, misschien een hoofdstuk of 2, in te maken, en dan de ochtend erna er echt lekker voor te gaan zitten en te gaan genieten van dit boek.
Ja, dat is me dus niet gelukt🙈 Zodra ik de eerste bladzijde omsloeg zat ik zo in het verhaal dat ik mezelf de hele tijd bleef vertellen; "Oké dan, nog één hoofdstuk, na deze stop ik echt."
Een half boek later begon ik moe te worden dus heb ik hem weggelegd, al had ik hem ook zo in één keer willen uitlezen 😇

 

Het boek is gewoon zo verslavend goed dat ik hem binnen no-time uit had. (En nu wil ik nog een deel🙃)
Ik krijg echt geen genoeg van deze wereld en deze personages. Aren en Lara zijn allebei echt fantastisch op hun eigen manier en ook personages die ik in mijn hart ben gaan sluiten.
Evenals de wereld, en dan met name, Ithicana, alles word zo levendig beschreven dat het echt is alsof ik er zelf ben!

 

Ook vind ik het supertof dat we in dit deel een stuk meer lezen over de zussen van Lara (en haar broer Keris natuurlijk), die allemaal hun eigen trekjes en persoonlijkheden hebben en omdat bij elkaar te lezen is te leuk. Het geeft ook een beetje meer inzicht in hoe Lara's leven was voor ze naar Ithicana kwam. Waar we natuurlijk al wel wat van wisten, maar nu steeds een stukje meer.

 

Ik kan er nog steeds niet bij met mijn hoofd over hoe goed dit boek was. Deel 1 vond ik al absoluut geweldig, ik dacht niet dat deel 2 dat ging kunnen overtreffen, maar toch is dit misschien wel het beste boek dat ik tot nu toe heb gelezen dit jaar! Hij was zo verschrikkelijk goed, niet normaal😱

De schrijfstijl van Danielle L Jensen vind ik heel fijn weg lezen. Ze gebruikt geen onnodig lange zinnen of hele bladzijdes zonder dialoog. Daardoor leest het boek ontzettend makkelijk weg.

 

Zodra ik het einde van het boek naderde zat ik echt in een achtbaan van emoties, op het ene moment was ik blij, boos, verdrietig, voelde ik triomf voor de personages en de andere keer had ik pijn vóór de personages. Ik heb volgens mij in vijf minuten tijd hardop zitten lachen en zitten huilen🤭

Het einde zelf is geweldig en het verhaal van Lara en Aren voelt ook afgesloten na dit einde, maar tóch hoop ik stiekem op een deel 3.
Ik kan gewoon nog geen afscheid nemen van deze personages en deze wereld.

 

Dit boek staat nu toch wel bovenaan op mijn favorieten lijstje, en als je nog enige twijfels hebt of je Het koninkrijk der bruggen en dit tweede deel, De koningin van verraad, wel moet oppakken... Doe het gewoon. Het zijn zulke fantastische boeken, daar ga je geen spijt van krijgen 🙈

 

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb