Titel: Wintermagie

Auteur: Jen Minkman, Lysander Mazee, Emmy van Ruijven, Anette van Geloof, Fenneke Zwaaneveld, Marijke F. Jansen, Suzanne Peters, Isolde Boers, Maresa Jacobse, Vivian van Leeuwen, Cathinca van Sprundel, Cassandra Sterling

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789493265301

Prijs: €18.95

 

Dit is waar Wintermagie over gaat:

 

Twaalf Nederlandse auteurs zijn "allen tezamen gekomen" om fans van young adultverhalen te voorzien van genoeg leesvoer voor de hele kerstperiode! Voor alle twaalf dagen van kerst is er een verhaal te lezen. De verhalen bevatten zonder uitzondering een sprankje magie, of het nu om een magisch bos, een midwinterfeest, een kerstboomboerderij, een mysterieuze sneeuwkoningin of een afgelegen dorpje in Canada gaat. Laat jij je ook meevoeren door deze wintermagie?

 

Voor mensen die het liefste de hele kerstvakantie opgekruld bij het haardvuur een boek lezen!

 

 

Dit is wat ik van Wintermagie vond:

 

Het is bijna December, wat natuurlijk de perfecte tijd is om te beginnen aan een adventskalender! Wintermagie is een boek, maar eigenlijk tegelijkertijd ook een adventskalender, hoe gaaf!

 

In Wintermagie zitten 12 aparte verhalen, geschreven door diverse auteurs. Persoonlijk vond ik dit ontzettend tof, zo kun je er namelijk bijvoorbeeld achterkomen welke auteur qua schrijfstijl bij jou past en wat je fijn vindt lezen. 

 

Het boek heet natuurlijk wintermagie en dat is het ook. Dit boek heeft echt dat magische wintersfeertje!  Het binnenwerk geeft duidelijk aan wanneer er een nieuw verhaal is, waardoor het lezen erg overzichtelijk blijft. Natuurlijk waren er verhalen die ik net iets beter vond dan de andere, maar dat is persoonlijke smaak. Ik vind dat elk verhaal absoluut in deze bundel thuishoort. 

 

Vooral de verhalen van Jen Minkman en Emmy van Ruijven waren mijn favorieten. Beide Auteurs hebben een beeldende schrijfstijl waardoor je het verhaal in één zit uit wil lezen. Wel wil ik erbij vermelden dat er geen verhaal zat wat ik slecht vond, ik heb van alle verhalen genoten!

 

Doordat het boek door diverse auteurs is geschreven is elk verhaal natuurlijk ontzettend verschillend. Persoonlijk vond ik dit erg tof, want je krijgt echt te maken met verschillende personages, sferen en motieven. Eintermagie is een perfect boek om te bingen tijdens de kerstvakantie!

 

Ik heb ontzettend genoten van Wintermagie, ik zou zeggen; haal het boek gauw in huis en begin op 1 december met lezen, dan heb je tot kerst elke twee dagen een nieuw verhaal!

Wintermagie is een verhalenbundel met voor ieder wat wils!

 

Beoordeling: 4/5