Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Informatie over het boek:
Auteur: Lies Vervloet
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 274
ISBN: 9789464208009

 

Waar gaat het over?

Luna hoort nergens bij, op school mijdt ze iedereen. Alleen ‘s nachts, wanneer ze onder het licht van de maan door de bossen dwaalt, kan ze helemaal zichzelf zijn. Op de vooravond van haar zestiende verjaardag begint haar leven op meer dan één manier te veranderen. Terwijl ze vriendschap sluit met de teruggetrokken Andrew en in de leer gaat bij het oude kruidenvrouwtje Tunde, wordt haar band met de natuur steeds sterker. Uiteindelijk kan ze de waarheid niet langer ontkennen: ze heeft bovennatuurlijke krachten. Maar… wil ze die wel? Terwijl Luna worstelt met deze nieuwe werkelijkheid en de verpletterende verantwoordelijkheid die erbij komt kijken, merkt ze niet dat er vanuit de schaduwen iets duisters op haar loert…

 

 


Wat vond ik ervan?


Over het algemeen vond ik Luna, Schaduw van de Maan, een erg vermakkelijk boek, al waren er een paar dingen die ik wat minder vond.
Luna is het eerste deel van een serie.
Doordat het voor mijn gevoel een beetje lang duurde tot het boek echt op gang kwam (begrijp me niet verkeerd, het was nog steeds leuk en las snel weg) voelde het eerder een beetje aan als een opstart boek. De echte actie kwam pas richting het einde van het boek.
Door het tempo in het boek las het snel weg, al was dit soms iets te snel. Je maakte best veel tijdssprongen en dit vond ik jammer omdat ik af en toe het gevoel kreeg alsof ik een hele scene miste.
Luna zelf vond ik een leuk personage al viel ze af en toe in herhaling. Zo werd er meerdere keren over haar ongesteldheid begonnen, en hoewel dit wel iets met het verhaal te maken had, was het niet erg geweest als dat een keer minder was geweest, en er in die plaats een beetje meer actie en spanning was geweest.
Ook Andrew was een leuk personage, al vond ik hem af en toe een beetje te heftig reageren, maar hé, dat is gewoon hoe het personage is.
De hoeveelheid spanning die in dit verhaal zat vond ik net iets te weinig, maar dat is mijn persoonlijke mening. Vooral het einde was zenuwslopend spannend, op dat punt kon ik het boek niet meer wegleggen.
Wat verder nog een leuk aspect was, waren de planten. In niet heel veel boeken lees je over planten en hun geneesbare krachten en andere kenmerken. Het was dus ook nog eens leerzaam.
Al met al was Luna dus een vermakelijk en leerzaam boek, hoewel het een beetje aanvoelde als een opstart boek. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb