De Italiaanse Droom - Jo Thomas

Informatie over het boek:
Auteur: Jo Thomas
Uitgeverij: Boekerij
Bindwijze: Paperback
Genre: Feelgoodroman
Aantal bladzijden: 336
ISBN: 9789049201975

 


Dit is waar De Italiaanse Droom over gaat:

Als Ruthie wakker wordt na een wijnovergoten avond met vriendinnen, wacht haar naast een kater een verrassing: ze heeft in haar dronken bui een bod gedaan op een Italiaanse boerderij… en het bod wordt geaccepteerd! Ruthie heeft net een nare relatiebreuk achter de rug en slaapt tijdelijk bij haar moeder op de bank. Misschien is deze nieuwe uitdaging wel precies wat ze nodig heeft.

Vol goede moed arriveert ze in Zuid-Italië, maar een vervallen olijfboomgaard runnen blijkt nog niet zo eenvoudig en haar temperamentvolle buurman Marco Bellanouvo en zijn familie maken het er niet makkelijker op. Het leven kan veranderen met een enkele muisklik maar liefde, vriendschap en olijven hebben tijd nodig om te groeien. Kan Ruthie haar verleden achter zich laten en la dolce vita vinden?

 


Wat vonden wij ervan?

Toen we laatst dit boek voorbij zagen komen in onze inbox waren we gelijk verkocht!
Zuid-Italië, een vervallen olijfboomgaard en een temperamentvolle buurman; wat wil je nog meer?
De cover zag er ook al erg leuk uit; lekker zomers en idyllisch!
De Italiaanse droom is geschreven door Jo Thomas, een auteur van wie we nog niet eerder wat lazen. (Maar dit boek smaakt wel naar meer!)


Jo Thomas heeft een hele fijne schrijfstijl; het is op een dusdanige manier geschreven dat het heerlijk snel weglas!
Ook beschreef ze Italië en de boomgaard zo goed dat ik me echt even in Zuid-Italie waande!
Het begin van het boek vond ik ook helemaal aanvoelen als een romantische zwijmelfilm die ik wel eens kijk, al helemaal met de geit in het begin :)

 

Daarnaast moet ik zeggen dat ik Ruthie echt een ontzettend leuk personage vond! Ze was een personage met een sterke wil, maar ook echt een geweldig leuke persoonlijkheid.

 

Naast Ruthie is ook Marco een tof personage om over te lezen. Hoe hij omgaat met de dynamiek binnen zijn familie en met de olijfboomgaard is echt heel goed beschreven.
Sowieso vond ik het soms wel bijzonder hoe gepassioneerd sommige personages waren om olijfolie.
Ik krijg er bijna zin van in een fles Bellanuovo olijfolie ;)

 

Naast Ruthie en Marco is Lou echt mijn favoriete personage. Ik ben van mening dat we allemaal een vriendin als Lou nodig hebben!

Ook lezen we zoals eerder al gezegd genoeg over Italië waardoor ik me helemaal in Apulië waande. Zo las ik in dit boek voor het eerst over trullo's. Ik had er hiervoor nog nooit over gehoord, maar na het meermaals lezen over deze bouwwerkjes ben ik eens wat research gaan doen met als gevolg dat ik in ééntje wil wonen 🙈

 

De Italiaanse Droom is als een warme knuffel en een zonnige vakantie; ik krijg helemaal het vakantiegevoel maar dan zonder gereis.(Fysiek gereis dan, want mentaal was ik echt in Apulië ;)

 

Voor alle feelgoodfans die nog een lekker zomers boek zoeken; zoek niet verder! De Italiaanse Droom is een heerlijke feelgood waarmee je je helemaal in Italië waant!

 

 

 

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!