Koninkrijk der Bruggen - Danielle L Jensen

Informatie over het boek:

Auteur: Danielle L Jensen 

Uitgeverij: Boekerij 

Bindwijze: Hardcover 

Genre: Fantasy 

Serie: Ja, eerste deel 

 

Waar gaat het over? 

 

Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.

Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?

 

 

 

Wat vind ik ervan? 

 

Allereerst: Wauw! Wat ziet deze Limited Edition uitgave van Koninkrijk der Bruggen er ontzettend gaaf uit!

Van de binnenkant van de dustjacket tot de schutbladen, werkelijk waar alles aan dit boek is prachtig!

In Koninkrijk der Bruggen lees je vanuit twee perspectieven, dat van Lara en Aren.

Vanaf pagina 1 spat de kracht van Lara af, meteen merk je dat zij als personage er eentje is die je niet snel zult vergeten!

Lara stal al snel mijn hart en ze behoort nu officieel tot mijn favoriete (en meest bad-ass) personages ooit!
Ondanks dat ze natuurlijk een hartstikke stoer personage is, heeft ze ook haar zwakke momenten en dat vond ik eigenlijk heel mooi om te lezen. Het gaf haar een beetje diversiteit en dat heeft Danielle L Jensen echt perfect gedaan!

De manier waarop ze praat, denkt en handel is gewoon zo interessant, grappig en geniaal dat ik niet anders kan dan van haar houden!

Ik ben meteen weggeblazen door hoofdstuk 1 en ik kon haast niet geloven dat er al zoveel kon gebeuren in het begin van het boek. Geen saaie opstart of uitleg. Nee, meteen in het verhaal! Heerlijk.

Als je onze stories op Instagram of Facebook hebt bekeken terwijl ik dit boek las zul je al wel merken dat dit boek voor mij één grote emotionele rollercoaster was.

Van humor, spanning, tot mysterie en weer romantiek; alles zat erin! Ik heb in honderd pagina's tijd gehuild, gelachen, gerild, gezwijmeld en genoten!

Ik heb meerdere keren mijn hart, figuurlijk, vastgehouden tijdens het lezen omdat ik zo erg in het verhaal zat. Ik leefde zo enorm mee met de personages dat ik er zelfs toen ik 's avonds in bed lag nog aan moest denken.

Het was dan ook verschrikkelijk moeilijk om het boek weg te leggen. Het was dat mijn ogen echt niet meer konden, anders had ik hem waarschijnlijk net zolang doorgelezen tot ik hem uit had.

Daarnaast vond ik ook het hele concept van de brug ontzettend origineel én ook nog eens goed uitgewerkt! Het was alles wat ik verwachtte en meer!

Geen enkele pagina vond ik saai. Het was echt pure perfectie!

We moeten ook Aren niet vergeten want die is alles wat je wilt in een mannelijke hoofdpersoon van een boek. Echt aaaaaaaaaahhhhhh.

Ik denk dat hij al snel tot niet alleen die van mij, maar ook tot andere lezers hun favoriete book boyfriends zal behoren.
Die titel verdient hij absoluut!

Dan dat einde... Volgens mij was ik het even helemaal kwijt. "I lost my shit" om het zo even te zeggen ;) Ik heb het tweede deel ASAP nodig!

Dit is zo'n boek waardoor alle andere boeken die ik erna ga lezen zullen tegenvallen. Zo'n boek waar je de komende weken aan blijft denken, en zo'n boek waar je een daadwerkelijke "bookhangover" krijgt.

Echt wauw!

 

 

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb