Titel: Duivelsvlucht

Auteur: Leigh Bardugo

Uitgever: de Boekerij

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022592793

Prijs: €23.99

 

Dit is waar Duivelsvlucht over gaat:

 

Alex Stern is terug met een nieuw moordmysterie vol duistere magie binnen de Ivy League-elite op de prestigieuze Yale -University. Alles draait om macht, privilege en moord. Dit is de duistere en decadente wereld van het geheime genootschap, het Negende Huis.

 

Galaxy ‘Alex’ Stern is vastbesloten om Darlington uit de Hel te bevrijden – zelfs als dit haar haar toekomst op Lethe en Yale zal kosten. Maar Alex speelt met krachten die ver buiten haar vermogens liggen en wanneer de docenten een voor een dood worden gevonden, weet ze zeker dat dit geen ongelukken zijn. Er raast iets moordlustigs door het stadje New Haven. Als Alex wil overleven, zal ze korte metten moeten maken met de monsters uit haar verleden en de duisternis die zich binnen de muren van de universiteit heeft genesteld.

 

Dit is wat ik van Duivelsvlucht vond:

 

Nadat wij het negende huis van Leigh Bardugo hebben gelezen, waren we meteen benieuwd naar het tweede deel, duivelsvlucht. Gelukkig voor ons was deze net verschenen en konden wij dus aan één stuk doorlezen. 

 

Juist doordat ik deel 1 hier gelijk vooraan af hebben gelezen, kwam kwam ik heel makkelijk in het verhaal. Ik hoef namelijk niet even terug te denken over wie wat had gedaan en de acties uit het vorige boek omdat die nog vers mij geheugen zaten. Ik denk wel dat het verstandig is om ze snel achter elkaar aan te lezen, aangezien er gebeurtenissen uit het negende huis worden aangekaart in Duivelsvlucht. Als er veel tijd tussen beide delen zit denk ik dat het lastig is om in deel 2 te komen. 

 

Wat me vooral opviel was dat dit deel veel spannender is dan het eerste. Er komt meer actie in voor, waardoor je als lezer zijnde graag wil blijven doorlezen. Sterker nog, ik las het boek in één zit uit! 

 

Wat ik ook heel erg tof vond was dat je echt veel meer te weten komt over de bij personages uit het negende huis. Hierdoor krijgt het verhaal een stuk meer diepgang.

 

De schrijfstijl van Leigh Bardugo leest prettig en vlot weg. Hierdoor voelt het boek, terwijl hij dat wel is, niet zo dik aan. 

 

Het enige wat ik een beetje miste was toch wel de schoolse dark academia sfeer, waar je in het eerste deel wel veel van merkte. Dit deel is wat duisterder, meer tegen horror aan. Toch neemt dat niets af van hoe tof het verhaal is. 

 

Wat ik nog even wil benadrukken is hoe prachtig deze limited edition van de boekerij (best of fantasy) weer is. De gerafelde edges en de prachtige cover dragen echt bij aan de sfeer van het verhaal. 

 

Al met al vond ik dit een ontzettend goed vervolg op het negende huis, en ik kan niet wachten op een vervolg!

 

Beoordeling: 4/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb