Titel: Wacht op Mij

Auteur: Santa Montefiore

Uitgever: de Boekerij

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022597361

Prijs: €21,99

 

Dit is waar Wacht op Mij over gaat:

Gulliver’s Bay, Cornwall, 1944

Als Rupert Dash sneuvelt tijdens de Slag om Arnhem, is zijn vrouw Florence er kapot van. Ze kan niet accepteren dat hij voor altijd uit haar leven is verdwenen. Wanneer ze een gedicht met de titel Wacht op mij vindt in een oud boek, gelooft ze dat het een teken van haar man is. Een belofte dat hij bij haar terug zal komen.

 

Londen, 1988

Max heeft altijd last gehad van een vreselijke terugkerende droom. Een droom waarin hij met een parachute landt achter de vijandelijke linies en wordt omringd door het onophoudelijke geluid van geweervuur. De droom eindigt met zijn dood op het slagveld. Om te begrijpen waarom hij wordt achtervolgd door deze nachtmerrie begint hij aan een spirituele reis die hem naar Gulliver’s Bay leidt, en naar een man genaamd Rupert Dash.

 

Dit is wat ik van Wacht op Mij vond:

Soms lees je een boek dat zo goed is dat je daarna even niet meer weet wat je moet lezen. Geen ander boek kan dan in de buurt komen. Een van de laatse boeken die dat bij mij voor elkaar heeft gekregen is Wacht op Mij van Santa Montefiore.

Santa Montefiore heeft de laatse tijd vooral luchtige feelgood geschreven, maar met Wacht op mij bewijst ze dat ze je als lezer ook weer omver kan blazen met een sterke emotionele roman. Ze heeft een erg fijne en beeldende schrijfstijl die je vanaf de eerste bladzijde mee het verhaal in neemt. Het boek zit boordevol met mooie passages en woorden die je diep kunnen raken. Ik was vanaf de eerste bladzijde zo geboeid dat ik niet kon stoppen met lezen, ik wilde -nee, moest- gewoon weten hoe het verder ging.

De personages waren erg goed uitgewerkt. Vooral het hoofdpersonage Florence maakt gedurende het verhaal mooie ontwikkelingen door. Je kan je als lezer erg goed in haar verplaatsen; je kan haar liefde en verdriet door de bladzijden heen voelen. Ook Rupert en Max  waren erg goed uitgewerkt en voelen levensecht aan met hun geduldige en zorgzame karakters.

Een van de dingen die ik erg sterk vond aan dit verhaal waren de verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld reïncarnatie, historie en liefde. Deze thema’s worden in een mooie balans in het verhaal verwerkt en zorgen ervoor dat het boek interessant blijft. Ik moet toegeven dat ik, toen ik las dat een groot deel van het verhaal over reïncarnatie zou gaan, een beetje huiverig was dat het zweverig aan zou voelen. Niets was echter minder waar, het is juist een heel interessant aspect aan het verhaal.

Wacht op Mij is een prachtige, emotionele, historische roman, waarin verschillende verhaallijnen mooi in elkaar verweven worden. Ik heb genoten van de personages en setting en vond het jammer dat ik het boek uit had. Ik mis de personages nu al!

Wacht op mij is een absolute aanrader voor iedereen die van een goede roman kan genieten!

Beoordeling: 5 / 5