Titel: Oude Magie 

Auteur: Mariëtte Aerts 

Uitgever: De Vier Windstreken 

Aantal Bladzijden: 366 

IBSN: 978 90 5116 403 9 

Aantal gegeven sterren: 4 

 

Achterflap: 

Tijdens hun tocht op het piratenschip van kapitein Zoutbaard komen Raben en Calli steeds meer te weten over de angstaanjagende vogelheksen, de leidstenen en de hypnotiserende Dwingers. Die informatie komt goed van pas, want er gebeuren vreemde dingen op het schip. Als een mysterieuze mist hen voortdurend lijkt te volgen, begint de bemanning onrustig te worden. Ligt muiterij op de loer? Ondertussen is de monnik Himmondar op de burcht van de Heerser van Kir aan het experimenteren met Oude Magie. Hij wil een leger van mengwezens scheppen om de Dwingers te kunnen bestrijden. Maar hij heeft meer plannen, plannen waar de Heerser niets van afweet... De Oude Magie is het tweede deel van de trilogie De Kronieken van de Zeven Eilanden. 

 

Mening: 

Na het eerste deel van De Kronieken Van De zeven Eilanden serie gelezen te hebben, was ik ontzettend benieuwd naar het vervolg, en na het lezen van de Flaptekst van Deel 2 nog meer. Ik heb dan ook echt genoten van Deel 2, en dit is waarom: 

De schrijfstijl van Mariëtte Aerts is ontzettend fijn, en daardoor leest het boek lekker snel weg. Ze beschrijft verschillende elementen binnen haar verhaal ontzettend goed, Dus je krijgt Veel informatie over hoe de Wereld in elkaar zit, Maar ook niet te veel, het is eigenlijk precies goed. 

Wat ik ontzettend leuk vond aan dit boek is dat Mariëtte Aerts nog meer magie heeft toegevoegd aan de wereld, je leest namelijk een groot deel van het boek over de vogelheksen, magische wezens die half vogel, en half mens zouden zijn, en die hebben de gave om mensen en dieren tot krachtige wezens te combineren. 

Wat ik in het begin minder prettig vond lezen, is dat je soms eerst een paar hoofdstukken las over wat er bij Raben en Calli gebeurt, en daarna vanuit de Monnik Himmondar. De hele setting veranderd daardoor. Maar uiteindelijk raakte ik eraan gewend en vond ik het prima lezen. 

Ik vind ook dat Mariëtte Aerts de personages goed heeft neergezet, ik hou echt van Raben en Calli (vooral Calli, zij is echt wel mijn favoriet), en ik heb echt een hekel aan de Monnik Himmondar. 

Oude magie is het superspannende vervolg op de Heersers van Kir, en zeker het lezen waard! Ik kan niet wachten om verder te gaan in deel 3, en verder te lezen over Raben en Calli! 

 

(recensie-exemplaar)