Titel: de Checklist

Auteur: Sophia Money-Coutts

Uitgever: Harper Collins Holland

Bindwijze: Paperback

Genre: feelgood

ISBN: 9789402708837

Prijs: 17,99 euro
Dit is waar het boek over gaat:

 

Florence is woest nadat haar stiefmoeder een afspraak voor haar heeft gemaakt bij een zogenaamde love coach. Hoe komt ze op dat belachelijke idee? Florence mag dan al een tijdje single zijn – nou ja, eigenlijk altijd al, als ze heel eerlijk is – maar ze is hartstikke gelukkig met haar baan in de boekwinkel en haar kat Marmelade. Als de coach haar opdraagt om een lijstje te maken waaraan haar perfecte man moet voldoen, neemt ze het dus niet al te serieus en schrijft op:

 

Houdt van katten ?

Is net zo sexy als James Bond ?

Heeft een aardige moeder ?

 

Onmogelijk natuurlijk. Maar dan komt er een knappe blonde man in de winkel een boek voor zijn moeder kopen. Rory blijkt vreemd genoeg aan al haar eisen te voldoen, maar is hij ook echt de ware?
Dit is wat ik ervan vond:

 

De Checklist is een boek wat je alleen al door de cover wil lezen, als ik de cover zie denk ik meteen aan een heerlijk fluffy feelgood verhaal, en dat is ook exact wat het is! ik heb genoten!

 

Sophia Money-Coutts heeft een ontzettend fijne en humoristische schrijfstijl waardoor het boek heel fijn en snel wegleest, ik zat echt vanaf bladzijde één in het verhaal, en kon het boek bijna niet wegleggen!

 

de personages zijn ook heel erg fijn om over te lezen, misschien hier en daar niet zo diep uitgewerkt zoals ik zou willen, maar dat is absoluut niet storend, omdat ze over het algemeen goed zijn uitgewerkt en je dan ook echt voelt wat zij voelen!

Wat ik heel leuk vond aan dit verhaal is dat het niet je typische feelgood verhaal is, door de Checklist van het hoofdpersonage Florence, krijgt het verhaal een extra toevoeging, het is net weer even anders.

 

Op de cover staat dat de Checklist een erg humoristisch verhaal is, en daar ben ik het absoluut mee eens! ik heb meerdere keren enorm hard moeten lachen om verschillende personages en situaties.

 

De Checklist is een boek wat je ‘gewoon’ even makkelijk kan lezen, zonder er te veel bij na te hoeven denken, perfect voor als je bijvoorbeeld een drukke dag hebt gehad.

 

Over het algemeen heb ik echt wel genoten van de Checklist, en ben ik zeker benieuwd naar meer verhalen uit de pen van Sophia Money-Coutts.

 

beoordeling: 4/5