Amari en de Nachtwachters - B.B. Alston

Informatie over het boek:
Auteur: B.B. Alston
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal bladzijden: 382
Genre: Jeugdboek, Fantasy
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9789402707397

 

Achterflap:
Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken…

In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?

 

Mening:
Toen dit prachtige boek onverwachts op de mat viel, was ik ontzettend blij! Ik had hem al vaker zien langskomen en was er ontzettend benieuwd naar.

Hoewel Amari een jeugdboek is kan het ook prima gelezen worden door volwassenen. De auteur heeft een perfecte schrijfstijl, waardoor het boek voor zowel kinderen als volwassenen te lezen is.
Het plot is geweldig! Ik heb geen enkel moment een gevoel gehad dat er iets mis was met het verhaal, of dat het iets miste in het algemeen. Het is spannend, leuk, avontuurlijk en magisch tegelijkertijd!


Voor mijn gevoel eindigden sommige hoofdstukken op mini-cliffhangers, waardoor je constant maar door wilt lezen. Het is een verhaal dat je ook niet los laat, als ik even niet aan het lezen was merkte ik dat mijn gedachten al vrij snel richting het boek afdwaalden!
En mijn hemel, wat een plot twist zat er in! Iets wat ik zó niet had zien aankomen! Ik ga natuurlijk niet verklappen wat, daar zul je zelf het boek voor moeten lezen ;) Alles aan het boek voelt gewoon op de een of andere manier magisch. Dit was zo'n boek waarbij ik helemaanl werd opgezogen in de wereld!

Het boek is gevuld met mooie en leuke personages, en uiteraard ook een paar minder mooie personages ;)
Het boek verveelt op geen enkel moment, mede door alle spannende, avontuurlijke en ook magische momenten. Ook de opmaak van dit boek is een plaatje, en klopt helemaal bij het verhaal! De letters van de titel lijken zo'n beetje van het boek af te springen; zo gaaf!
Amari en de Nachtwachters is een prachtig, magisch verhaal voor zowel jong als oud!

 

Graag willen wij HarperCollins voor dit prachtige recensie exemplaar!