Achterflap: 

De tweelingzussen Vasilisa en Morana wonen diep in het bos vlak bij de rand van het mysterieuze Sintelwoud. Morana is voorbestemd om op haar zeventiende verjaardag te trouwen met de koning van het Sintelwoud. Vasilisa is bang voor dat moment, omdat ze dan haar zus voor altijd kwijt zal raken. Op de dag van het festival van Zwartzon wordt Vasilisa echter door magie het Sintelwoud ingelokt en ontspint zich een heel ander verhaal dan waar ze altijd in geloofd heeft. Want soms is de weg van de legende die jou verteld is niet het pad dat je moet volgen… 

 

Mening: 

Toen ik de Achterkant (en de cover stiekem ook, die is toch prachtig?!) van dit boek las was ik meteen benieuwd naar het verhaal, en na het lezen ben ik zeker niet teleurgesteld, ik heb genoten! 

Als je even snel een boek wil lezen, en van een beetje mysterie in een verhaal houdt dan is dit boek echt wat voor jou. Jen Minkman heeft een erg vlotte schrijfstijl waardoor het boek lekker snel wegleest. Bovendien is het boek niet heel dik, het telt 175 bladzijdes. 

Ik vond het ook erg leuk hoe in dit boek een aantal plotwendingen zaten die ik totaal niet aan zag komen, net wanneer ik dacht, ja, zo gaat het verder kwam er een plotwending waardoor ik weer helemaal van de kaart was gebracht en verder wilde –nee, moest- lezen. 

Wat ik erg mooi vond aan dit verhaal, was de boodschap die Jen Minkman je meegeeft: ‘Weef je eigen verhaal’. Deze boodschap was ook heel toepasselijk op het boek. 

Het enige wat ik jammer vond was dat Vasilisa voor mijn gevoel een klein beetje diepgang miste, maar dit deed niets af aan het verhaal. 

De cover en het binnenwerk van dit boek is echt prachtig, en past ook perfect bij het verhaal. 

Over het algemeen vond ik 'Koning van het Sintelwoud’ een erg goed boek, en daarom geef ik het 4 sterren.