Titel: de perfecte huisgenoot

Auteur: Vi keeland & Penelope Ward

Uitgever: Lovebooks

Bindwijze: paperback

ISBN: 9789021461267

Prijs: €18,50

Beoordeling: 4 / 5
Dit is waar De perfecte huisgenoot over gaat:

Net wanneer Molly de hoop begint te verliezen dat ze ooit een fijne nieuwe huisgenoot gaat vinden, ontmoet ze de perfecte kandidaat: aardig, gezellig, kan goed koken… Het enige probleem? Het is geen dame, maar een erg knappe man, genaamd Declan. Een mannelijke huisgenoot was niet helemaal wat Molly in gedachten had, maar Declan lijkt de perfecte huisgenoot.

De twee worden niet alleen huisgenoten, maar ook goede vrienden. Goede vrienden die allebei wel wat hulp op liefdesgebied kunnen gebruiken: ze zijn allebei verliefd op iemand die ze niet ziet staan. Op een avond bedenken ze een sluw plan. Wat nou als ze net doen alsof ze een stel zijn, om hun crushes jaloers te maken?

Het plan lijkt al snel te werken, maar langzaam beginnen Molly en Declan te vermoeden dat hun gevoelens toch niet zo nep zijn als ze dachten…Dit is wat we van de perfecte huisgenoot vonden

 

Danique:

 

De perfecte huisgenoot is een boek met één van mijn favoriete tropes; Fake dating. toen ik dit boek dus al meerdere keren op social media voorbij zag komen wist meteen dat ik deze wilde lezen, want hallo; fake dating én huisgenoten?! te leuk!

 

Vi Keeland en Penelope Ward hebben een enorm fijne en luchtige schrijfstijl, waardoor je vanaf bladzijde één in het verhaal zit. daarnaast vond ik zowel Molly als Declan enorm fijne personages om over te lezen. je leert ze beide gedurende het hele verhaal steeds beter kennen waardoor het verhaal ook automatisch meer diepgang krijgt. 

 

Ook merk je vanaf het moment dat Molly en Declan elkaar ontmoeten, dat er chemie is tussen hen, en dat ze daar allebei in eerste instantie niet aan toe willen geven. toch voel je ze door het verhaal steeds meer naar elkaar toe groeien, dit is op een hele mooie en natuurlijke manier gebeurd, waardoor het niet te geforceerd aanvoelt, het maakt ze als personages een stukje ‘echter’.

 

het boek bevat de nodige portie humor, maar er worden ook zeker emotionele onderwerpen aangesneden, die je de tranen in de ogen kunnen laten springen.

over het algemeen vond ik dat hier een hele goede balans in zat.

 

De perfecte huisgenoot is niet een boek waar de personages in hoofdstuk twee al bij elkaar zijn, maar eerder een slow burn. persoonlijk vond ik dit juist fijn, want daar krijg ik altijd wat meer gevoel bij.

 

De perfecte huisgenoot is een fantastisch en romantisch verhaal, een echte must-read voor alle Romance-lezers onder ons!
Rosalie:

 

Wauw wauw wauw.

 

Wat een heerlijk boek was dit!

Zelf kan ik de fake dating trope toch wel tot een van mijn favorieten benoemen en dit boek bewijst wel weer eens waarom.

 

Molly en Declan zijn twee authentieke en leuke personages. Ik vind het mooi om te lezen hoe echt ze zijn, en dat ze zelf ook hun fouten durven toe te geven. Dat brengt een stukje realisme in het boek.

 

Daarnaast is de chemie tussen hen twee gewoonweg niet te ontkennen. Vanaf bladzijde één spat die eraf.

 

Ze passen perfect bij elkaar, net alsof je het laatste stukje van een puzzel plaatst. Het hele boek zat ik maar te duiken voor Mollan (ik heb geen idee of er al een shipname is voor hen, maar is dat niet het geval; bij deze ;) en af en toe was het dan ook echt frustrerend dat ze maar niet bij elkaar kwamen.

 

De Perfecte Huisgenoot is naar mijn gevoel een slow burn, die ontzettend goed gedaan is.

 

Niet alleen is het een super romantisch boek met hier en daar de nodige humor, ook is het een tranentrekkend boek want poeh; dat einde.

 

Ik heb echt een paar minuten non stop gehuild om dat einde. Waarom ga ik niet zeggen maar degenen die het boek al gelezen hebben zullen weten waarom.

 

Petje af voor de auteurs! Ik heb genoten met de hoofdletter G!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb